Una dona ha mort i 25 més han resultat ferides en un accident a Almonte (Huelva). L'autobús que ha bolcat aquest dilluns al matí poc abans de dos quarts de nou circulava per la carretera A-484 i transportava treballadores temporeres de nacionalitat marroquina, segons ha informat el Servei d'Emergències 112 d'Andalusia. El sinistre s'ha produït al quilòmetre 16 i, per causes que es desconeixen, el vehicle s'ha sortit de la via i ha donat una volta de campana.

Una dona morta, set ferides greus i 18 lleus

Les primeres dades provisionals, facilitades pel Centre d'Emergències Sanitàries (CES 061), han comptabilitzat 38 treballadores que viatjaven a l'autobús. Una d'elles ha mort al sinistre i hi ha 25 ferides més. D'aquestes, set han resultat ferides molt greus i les altres 18 tenen lesions lleus. Totes les afectades han estat evacuades a hospitals de les províncies de Huelva i Sevilla per rebre tractament. 

Les causes del sinistre es desconeixen. Tanmateix, la Guàrdia Civil, mitjançant els seus agents de Trànsit, han obert una investigació per tal d'esclarir què ha succeït aquest matí a la carretera A-484 a Almonte. La via, d'altra banda, es manté tallada en ambdues direccions mentre els sanitaris, el Servei d'Urgències d'Atenció Primària (SUAP), juntament amb efectius de la Policia Local, el Centre Operatiu de Serveis (COS) de la Guàrdia Civil, el Consorci Provincial de Bombers i Manteniment de Carreteres continuen actuant al lloc.

Consternació a Almonte

L'alcaldessa d'Almonte, Rocío del Mar Castellano, ha expressat la seva consternació pel "greu accident" i ha traslladar les condolences per la mort de la treballadora temporera. També ha desitjat la recuperació de les ferides i ha posat en valor el treball i implicació de la Policia Local que "ha estat en tot moment col·laborant a les tasques de rescat amb els serveis sanitaris, la Guàrdia Civil i els bombers".