Les bodes acostumen a ser dies bonics, plens d'alegria i felicitat. En el cas d'una boda celebrada a Jordània, però, va acabar sent tot el contrari amb un final tràgic. La vigília de la celebració de l'enllaç, el nuvi va celebrar una festa privada rodejat dels seus familiars i amics, una tradició molt típica en el país. Alguns dels convidats, per celebrar l'enllaç, van començar a disparar a l'aire amb un fusell d'assalt com a mostra d'alegria mentre ballaven i saltaven al ritme de la música.

En un vídeo del moment que s'ha fet viral a les xarxes, es veu com un dels convidats decideix treure's el turbant que porta al cap, moment en què inclina una mica l'arma de forma fatídica. L'home segueix disparant trets, sense ser conscient que està apuntant al mateix nuvi, que rep l'impacte de la bala i cau desplomat a terra. Els serveis d'emergències es van desplaçar fins al lloc per intentar salvar-li la vida, però el jove, Hamzeh Al Fanatseh, una agent de policia d'uns 20 anys, va acabar morint.

La núvia, que no estava present a la festa privada, va ser informat de la mort del seu promès quan estava en un saló de bellesa preparant-se per la celebració de l'enllaç. La mort de l'Hamzeh, que va tenir lloc el passat 31 de juliol malgrat que les imatges s'han fet públiques ara, va commocionar tot el país. De fet, al seu funeral, celebrat l'endemà, dia en què s'havia de casar, va aplegar més d'un miler de persones.

Disparar a l'aire, una pràctica il·legal

La Policia de Jordània, de la qual la víctima era un agent, ha obert una investigació sobre els fets i ha detingut l'autor dels trets. Des del cos policial, han publicat un missatge condemnant que "qualsevol que alguna vegada hagi disparat una arma durant una celebració com a mostra d'alegria, ha ajudat a promoure aquest hàbit mortal i és còmplice de l'assassinat de Fanatseh". De fet, aquesta pràctica està prohibida al Codi Penal de Jordània, amb multes de 1.000 dinars jordans i penes de fins a tres mesos de presó.