El famós exbisbe de Solsona Xavier Novell torna a estar en el punt de mira després de les declaracions d'un professor de dret clerical, que explica que Novell podria cometre un delicte canònic en la seva decisió d'abandonar el càrrec eclesiàstic i casar-se pel civil.

La surrealista vida de l'exbisbe de Solsona amb una escriptora de novel·les eròtiques

La vida de Xavier Novell sembla pròpia d'una pel·lícula de ciència-ficció, però és completament real. Va deixar de ser el bisbe de Solsona per casar-se amb Sílvia Caballol, una escriptora de novel·les eròtiques catalana. Per si no fos poc, en els mesos vinents serà pare de dos bessons.

Actualment, treballa en una empresa de semen de porcs

Després de tant temps dedicant-se al món de l'església, ha provat sort en altres àmbits laborals i, gràcies als seus estudis en enginyeria agrícola, ha trobat feina en un laboratori. El més surrealista de tot és que la seva nova feina consisteix a mesurar la qualitat de l'esperma dels porcs, una feina que poc té en comú amb el món eclesiàstic.

Xavier Novell, en el punt de mira del col·lectiu LGTB

Xavier Novell també ha estat en el punt de mira del col·lectiu LGTB per la seva homofòbia, ja que fa uns anys, van sortir a la llum uns dels seus escrits on ell mateix es preguntava si ser homosexual podia tenir alguna relació amb l'absència de la figura paterna durant la infància, unes declaracions que van ser molt criticades. 

Després de totes aquestes polèmiques, el bisbe emèrit torna a estar en el punt de mira per les declaracions d’Eulogi Broto, professor de Dret Canònic de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona, que insinua que l'antic bisbe de Solsona podria haver comès un delicte canònic.

Novell

Xavier Novell podria cometre un delicte canònic segons les declaracions d'un professor de Dret Canònic de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona / Arxiu

"Si no ho hagués tramitat i es casa pel civil cometria un delicte canònic"

"Un procés de secularització acostuma a trigar uns dos anys, si bé en alguns casos s'enllesteix en 8 mesos. No sabem si el bisbe emèrit Xavier Novell ha demanat la dispensa de l'obligació del celibat. Si no ho hagués tramitat i es casa pel civil cometria un delicte canònic, que comporta l'expulsió de l'estat clerical", explica el professor a TV3.

No obstant això, cal remarcar que, tal com explica Broto, encara no se sap si l'home ha demanat aquesta dispensa i, per tant, caldrà esperar per saber si ha comès un delicte canònic i si, en conseqüència,  ha de ser expulsat de l'estat clerical.