Sagnant festa de l'Orgull a Madrid. El passat 1 de juliol la capital d'Espanya celebrava aquesta festa de visibilització del col·lectiu homosexual i, de matinada, tres membres de la banda llatina Dominican Don't Play (DDP) van apunyalar un jove de 19 anys després d'una baralla a la plaça de Pedro Zerolo, a Madrid. Després d'una investigació que s'ha allargat gairebé 15 dies, la Policia Nacional ha detingut a tres joves per aquesta agressió.

Els tres arrestats tenen entre 18 i 22 anys, són espanyols però d'origen llatí, i tots tenen antecedents per fets similars, tal com han detallat fonts de la policia aquest dilluns al matí.

Els fets van passar la matinada del passat dia 1 de juliol en la plaça Pedro Zerolo on quatre homes, que es trobaven entre la multitud de persones en la celebració de les festes de l'Orgull LGTBI, van ser víctimes de diverses agressions per part d'un altre grup més nombrós i que portava ampolles de vidre.

Baralla entre bandes llatines la nit de l'Orgull, a Madrid

Els membres d'aquest grup van perseguir un jove, dominicà de 19 anys, al qual van arribar a apunyalar fins a tres ocasions, per la qual cosa va haver de ser ingressat en un centre hospitalari en estat greu. La Brigada Provincial d'Informació de la Prefectura Superior de Policia de Madrid va iniciar una investigació que ha pogut identificar als presumptes autors i constatar que estaven relacionats amb la perillosa banda llatina Dominican Don't Play.

Aquest dimecres es va organitzar un dispositiu a la zona on viuen els joves que va culminar amb la detenció dels tres presumptes agressors als quals se'ls imputen els delictes de lesions, desordres públics i organització criminal. La Policia Nacional no dona la investigació per tancada i no descarta que es puguin arrestar més persones per aquesta agressió al centre de Madrid.

Lladres contra gais

A Barcelona els Mossos d'Esquadra busquen dos lladres, de nacionalitat marroquina, que han participat en robatoris i agressions a la zona de Montjuïc. Ja s'ha pogut detenir un dels lladres, de 19 anys i de la mateixa nacionalitat, per la seva participació, el 5 de juny, en l'agressió a un home gai de 42 anys que anava sol per aquesta zona de Barcelona.

El lladre arrestat i dos més, que ja han estat identificats, van assaltar l'home, li van donar cops i el van insultar per la seva condició sexual. La policia creu que els lladres, que s'han fet forts en aquesta zona de la ciutat, escullen les seves víctimes per la seva condició sexual.

Les agressions contra persones LGTBI s'han disparat a Barcelona, igual com també els atacs violents. Aquest diumenge un home va ser apunyalat amb una estaca de fusta a la zona del Born, al centre de Barcelona.