La Guàrdia Urbana de Badalona substitueix la Unitat Omega de nou. Aquesta unitat, que servia com equip d’intervenció per donar suport a les patrulles de seguretat ciutadana, fent tasques més especialitzades, com entrades en establiments i també controls i funcions d’ordre públic, ja s’havia dissolt altres vegades, sota el mandat de l’alcaldessa cupaire Dolors Sabater, però ara és el mateix Xavier García Albiol qui ha decidit donar-li relleu i substituir-la per un nou grup, el Grup Especial d’Intervenció Policial (GEIP), que assumirà les mateixes funcions que l’Omega feia fins ara, amb un nou impuls liderat pel mateix alcalde i també la direcció policial de la Guàrdia Urbana de Barcelona. GEIP tindrà un nou escut amb un dimoni, tradicional d’aquesta ciutat.

Dos torns, catorze agents i dos comandaments

Està previst dotar aquesta nova unitat amb 14 agents i dos comandaments que es distribuiran en dos torns. De dilluns a dijous l’horari serà des de les set de la tarda a les tres de la matinada, mentre que els divendres, dissabtes i les vigílies de festius el torn cobrirà la franja horària des de les sis de la tarda fins a les sis de la matinada. Entre altres funcions, dins de les competències de les policies locals, el Grup Especial d’Intervenció Policial (GEIP) es desplegarà davant situacions de fets delictius o en situacions d’incivisme especialment quan es donin en zones d’oci o en situacions de concentracions de persones en espais públics per garantir la convivència veïnal, assegura la Guàrdia Urbana de Barcelona. 

El Grup Especial d’Intervenció Policial està especialment preparat per actuar amb rapidesa i donar suport a les patrulles territorials en aquells casos que sobrepassin la seva capacitat operativa i en situacions d’emergència, així com per actuar coordinament amb altres cossos policials en operatius de gran envergadura. A més, també efectuarà dispositius especials de trànsit, realitzarà controls i inspeccions a establiments que originin problemes i farà tasques de policia administrativa. A més de l’escut, que acompanya aquesta notícia, el GEIP també comptarà amb la seva pròpia imatge gràfica i una nova logotipació de les furgonetes que farà servir aquest grup especial. 

Badalona espera més agents

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha manifestat que “aquesta nova unitat prendrà el relleu de l’Omega que ha fet una feina molt valorada per la ciutadania”. L'alcalde de Badalona assegura “té des del primer dia un compromís amb la recuperació de la seguretat ciutadana i amb la millora de la dotació del personal i dels mitjans materials per a la Guàrdia Urbana”. En aquest sentit ha recordat la nova convocatòria oberta per a la incorporació de 46 nous agents i la inversió d’1,5 milions d’euros per a la remodelació integral de la comissaria de la Guàrdia Urbana al Turó d’en Caritg.