Brutal robatori a una anciana al barri del Born, al centre de Barcelona. Dos individus han deixat ferida una dona gran després d'abordar-la per arrancar-li una cadena d'or i fer-la caure a terra.

Brutal atracament a una àvia al Born

Cap a les deu del matí d'aquest diumenge, dia 12 de setembre, un nou robatori amb violència va tenir lloc al centre de Barcelona. En aquest cas, la víctima va ser una dona gran, que va ser abordada per dos individus al carrer de la Séquia.

Segons testimonis, dues persones "immigrants" van empènyer la dona per robar-li "una cadena amb una medalla d'or fineta" que no cridava gaire l'atenció. En el forcejament, la víctima va caure a terra i va resultar ferida.

La víctima, traslladada a l'hospital

Els Mossos d'Esquadra confirmen que es tracta d'un robatori amb violència i intimidació i ara busquen els autors dels fets, ja que quan la patrulla va arribar al lloc, els lladres ja havien fugit. El cos de policia catalana obrirà una investigació al respecte.

Ambulància del SEM / ACN

Ambulància del SEM / ACN

Els veïns també detallen que els  dos delinqüents portaven una bossa robada i, després d'arrancar-li la cadena a la dona, van sortir corrents. La dona va ser atesa pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que va decidir traslladar-la a un centre hospitalari.

Detingut amb 21 anys a Esplugues per robatoris amb violència

Aquesta mena de robatoris s'ha convertit en una cosa comuna, tal com s'ha pogut veure aquestes últimes setmanes. No fa ni dues setmanes, el passat 2 de setembre, es va fer pública la detenció d'un noi de 21 anys a Esplugues, que havia arrencat també amb violència les joies d'una dona gran, ferint-la.

Robo anciana Esplugues / Mossos d'Esquadra

Les càmeres de seguretat van enxampar el lladre in fraganti / Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra havien iniciat una investigació a mitjans d'agost per un robatori amb violència i intimidació a la via pública, a Esplugues de Llobregat. La víctima també havia estat una dona d'uns vuitanta anys que, quan entrava al portal de casa seva, va patir una estrebada de les cadenes d’or que portava al coll.

Atraca en sèrie a àvies en sortir del supermercat

Van ser les imatges recollides per les càmeres de seguretat de la finca, entre altres gestions d’investigació, les que van permetre iniciar les tasques pertinents per tal d’identificar l’autor dels fets. Dies després van detenir el lladre, que era un noi de 21 anys i nacionalitat marroquina que comptava amb cinc antecedents policials anteriors. El jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Paral·lelament, un home va ser detingut a Lleida per fer el mateix amb diverses àvies. Ell mateix seleccionava les víctimes en sortir del supermercat i les seguia fins a llocs menys transitats per atracar-les pel darrere i arrencar-los hi cadenes i collarets. Diverses dones van quedar ferides.