Un avi de 82 anys veterà del Vietnam ha matat a cops un lladre armat que s'ha colat a casa seva i que ha atacat la seva dona a Aiken, Carolina del Sud, Estats Units. "Vaig començar a colpejar-lo al cap amb el canó, almenys deu vegades a la cara, tan fort com vaig poder," afirma Herbert Parrish.

Un avi mata un lladre que va atacar la seva dona

Herbert Parrish i la seva esposa Lois, de 79 anys, estaven a casa dilluns a la tarda quan, segons l'informe policial, Harold Runnels Jr, de 61 anys, va trucar a la seva porta.

"Vaig obrir la porta i em va dir que estava buscant al seu petit gos chihuahua blanc i volia saber si l'havia vist", relata Lois a la cadena FOX

Lladre / Freepik

Un ancià mata un lladre que va atacar la seva dona / Freepik

Segons la versió policial Runnels Jr va entrar a la casa a la força, va empunyar un ganivet i amb el mànec va colpejar a Lois. La dona va patir un tall a la cara.

Hebert recorda el succés: "Vaig sentir que estàvem perduts. Ens matarà i s'emportarà tot el que pugui", va lamentar. "No sortiria per aquesta porta i ens deixaria amb vida. Així és com em vaig sentir. Per això vaig dir, 'he de fer quelcom ràpid i jugar amb avantatge'".

Un veterà del Vietnam enfadat

Va ser llavors quan Hebert, antic combatent al Vietnam -als Estats Units això mola molt-, va decidir cotratacar. L'home va prendre una escopeta de la seva paret i va començar a colpejar l'intrús: "Vaig començar a colpejar-lo al cap amb el canó. Sé que el vaig colpejar-lo almenys deu cops a la cara, tan fort com vaig poder fer-ho", va explicar.

Runnels Jr. va ser trobat "ensangonat i inconscient" quan els sanitaris van arribar al lloc dels fets. Segurament el veterà es va encarnissar massa. Més tard el lladre va morir en un hospital a causa de les lesions sofertes.

Jessica Clark, veïna dels Parrish, va advertir que "mai no hagués esperat que succeís aquí una cosa així. Però quan vaig escoltar que van poder defensar-se del sospitós, em vaig sentir molt orgullosa d'ells i vaig pensar, 'Ok, aquest tipus va escollit la casa equivocada'".

A les àvies ni tocar-les

Sorprenentment, no es la primera vegada durant els últims dies que un lladre mor després de l'atac del propietari de la casa en la qual vol robar. A Goldsboro, Carolina del Nord, un nen de 12 anys ha matat un lladre que havia entrat a robar a casa de la seva àvia. El menor va amenaçar l'intrús amb una escopeta i durant la seva fugida el va disparar i el va abatre.