El jove de Malasaña que va denunciar una agressió homòfoba a Madrid per vuit de presumptes encaputxats i que finalment va rectificar i va confessar que va ser una relació sexual consentida està en problemes: "vull que m'empassi la terra". El jove va presentar la denúncia falsa per ocultar-li al seu xicot que les ferides que presentava van ser fruit d'una pràctica masoquista amb uns altres dos homes. A més de les conseqüències legals a què es pot enfrontar el denunciant, els dos homes que li van provocar les ferides també podrien tenir conseqüències encara que fossin consentides.

Conseqüències legals pels autors

Dos homes van contactar per xarxes socials amb el jove de Malasaña i, encara que segons ha reconegut el jove, els fets van ser consentits, la "brutalitat de les ferides" -li van tallar el llavi amb un cúter i li van gravar la paraula "maricón" al gluti-, els autors, que ja han pres declaració a comissaria, podrien tenir conseqüències legals.

Agressió homòfoba falsa Malasaña / Cuatro al Dia

Agressió homòfoba falsa Malasaña / Cuatro al Dia

L'article 148 del Codi Penal exposa que: "el que, per qualsevol mitjà o procediment, causés a altre una lesió que menyscabi la seva integritat corporal o la seva salut física o mental, serà castigat, per un delicte de lesions amb la pena de presó de tres mesos a tres anys o multa de sis a dotze mesos, sempre que la lesió requereixi objectivament per a la seva sanitat, a més d'una primera assistència facultativa, tractament mèdic o quirúrgic". És a dir, perquè sigui un delicte greu de lesions ha de requerir un tractament mèdic i posterior tractament quirúrgic.

Si el metge considera que les lesions comporten tal procediment, els autors podrien ser imputats per un delicte de lesions castigat amb de sis mesos a tres anys de presó, encara que es rebaixa un o dos graus per ser consentit i es castigaria amb uns quants mesos de presó, recull NIUS.

A què s'enfronta la falsa víctima d'atac homòfob?

El denunciant, de 20 anys, podria haver incorregut en un delicte de simulació de delicte, o fins i tot de denúncia falsa.

Encara que quan va rectificar i va confessar ja s'havia iniciat una investigació, el cas encara no ha passat a disposició del titular del jutjat instructor, que serà qui decideixi quin tipus de delicte incorre la falsa agressió denunciada.

Judici|Seny jutge martell

Tribunal / Arxhivo

El lletrat argumenta que perquè s'imputés clarament un delicte de denúncia falsa, el culpable -abans víctima- hauria d'haver acusat directament algú. El noi va assenyalar vuit encaputxats però no va revelar dades de la seva presumpte identitat ni elements que servissin per a la seva identificació.

Pel que fa a la part estrictament legal, el delicte de simulació de delicte està previst a l'article 457 del Codi Penal espanyol amb penes de multa d'entre sis i dotze mesos.

Al seu temps, el delicte de denúncia falsa implica una circumstància més greu, que es recull a l'article de 456 del mateix codi i pot ser castigat amb penes de presó d'entre sis mesos i dos anys, a més de multes entre dotze i vint-i-quatre mesos, si s'imputés el delicte com a greu; una multa de dotze a vint-i-quatre mesos si fos un delicte menys greu; i la pena d'una multa de tres a sis mesos si es considerés delicte lleu.

Masoquisme i infidelitat: Causes de la denúncia homòfoba falsa

Segons han informat Europa Press fonts policials, el noi va afirmar que després de les esmentades pràctiques sexuals, en veure la gravetat de les ferides, amb marques d'un cúter al llavi i la paraula 'maricón' tatuada al cul, va trucar al seu xicot. Aquest es va traslladar al domicili i li va curar les lesions.

El denunciant no volia que el seu xicot s'assabentés que li havia estat infidel amb dos homes en aquell mateix pis i per això suposadament es va inventar la versió de l'agressió de vuit homes encaputxats a la porta de casa seva. La parella va insistir-li que, davant de la gravetat del succeït i enganyat, acudissin al centre de salut. Allà la infermera que va assistir-lo va indicar-li que comunicaria a la policia l'ocorregut, seguint el protocol d'agressions.