Identificat el conductor que dissabte de matinada va atropellar un jove a la Plaça de Cibeles de Madrid i va fugir. La víctima moria poc després a l'hospital a causa de les ferides del cop.

Atropella un jove i s'escapa

El succés va tenir lloc entorn de les quatre de la matinada en la cruïlla dels carrers Alcalá i Paseo del Prado, en una zona molt cèntrica de la ciutat.

Un jove de 33 anys creuava la calçada per un lloc no habilitat per a vianants i un conductor que circulava a gran velocitat el va atropellar, segons va informar una portaveu d'Emergències Madrid.

Sanitaris Summa / Emergències Madrid

Sanitaris Samur / Emergències Madrid

El cotxe va seguir la marxa, fugint, i els testimonis van trucar als serveis d'emergències, que van activar efectius de Samur-Protecció Civil.

En arribar, els sanitaris van comprovar que la víctima es trobava en situació de parada cardiorespiratòria, per la qual cosa va ser reanimat d’entrada per la Unitat de Suport Vital Bàsic i, després traslladat a l'Hospital de la Pau.

El jove mor en un hospital de Madrid

Allà van intentar estabilitzar-lo, però el jove patia un traumatisme cranioencefàlic sever i un altre d'abdominopelvià de caràcter molt greu. Entrant en urgències va tornar a patir una parada cardiorespiratòria i va ser atès pels metges.

Però malgrat els esforços dels equips sanitaris, no va poder superar les greus lesions i va morir hores després d'haver estat intubat i haver-li subministrat medicaments vasoactius. Així ho va explicar la família a Europa Press, declarant també que van donar els òrgans després de la mort.

Va tornar al cap de 40 minuts per declarar davant de la policia

Segons es va saber al principi, el conductor del cotxe va fugir, però aquest matí, el comissari de la Policia Municipal, José Luis Morcillo, ha detallat els fets a Telemadrid. Ha informat que l'home va desaparèixer de l'escena de l'accident, però que va tornar 40 minuts després i allà va comparèixer davant dels agents actuants, que li van realitzar els corresponents tests d'alcoholèmia i droga.

Accident / Policia Local de Madrid

Imatge d'arxiu d'un accident / Policia Local de Madrid

També van interrogar els nombrosos testimonis que es trobaven en les parades properes d'autobús esperant a les línies nocturnes.

És per això que avui ha estat identificat com a autor dels fets i no ha transcendit si se li imputa algun càrrec ni si els tests realitzats van ser positius. Tampoc no se sap si la velocitat a què va atropellar el jove superava la permesa ni què va fer en els 40 minuts que va tardar a tornar al lloc de l'accident.