Internet ha permès a les persones poder buscar tota mena de coses relacionades amb viatges, els bitllets d'avió, desplaçaments, preus mitjans dels dinars en un altre país, el cost del transport públic... Hi ha moltes pàgines web especialitzades que ens poden servir d'ajuda per planejar un viatge.

Fins i tot hi ha diverses pàgines que comparen els preus de diferents aerolínies o cadenes d'hotels per oferir als seus usuaris unes condicions bones i econòmiques que s'adaptin a les necessitats i demandes de cada persona.

És per això que, actualment, moltes persones volen tenir completament planejat el seu itinerari de viatge i volen controlar en tot moment les seves despeses, la intenció és la d'estalviar en tots els detalls en els quals es pugui perquè les vacances no suposin una despesa impagable.

Els trucs per estalviar en les nostres vacances

El primer dels consells és el de buscar destinacions alternatives als viatges que volem, però que siguin bastant més econòmics. Un exemple d'això és Albània, és un país que té paisatges de muntanya i platges espectaculars, és poc conegut per moltes persones, però té característiques climatològiques i geogràfiques similars a les d'altres països més turístics com Itàlia, Grècia o Espanya.

És molt important investigar sobre diversos països per fer un llistat de destinacions similars al que busquem en el nostre viatge. Com més dades tinguem sobre ells, més senzill serà avaluar si és una opció que s'adapta al que volem.

Avió neteja|netedat / Europa Press

Avió per dins / Europa Press

Un altre consell clau per estalviar en el viatge és el de comparar preus dels avions, la pàgina web SkyScanner és molt útil per a això, compara tots els preus de les aerolínies i dona diverses opcions, prioritzant la rapidesa i les més econòmiques. A més, té diversos filtres perquè s'ajusti a les nostres necessitats. Malgrat això, convé comparar dies consecutius per aconseguir el millor preu.

Més consells que ens ajudaran a estalviar

Un altre dels consells és el de buscar i comprar els bitllets d'anada i tornada per separat. Normalment, d'aquesta manera estalviarem molts diners, no és necessari volar amb la mateixa aerolínia sempre i el seu aconseguim els millors preus d'ambdues podrem estalviar molts diners.

Si volem evitar que els preus dels hotels i avions es dispari, haurem de prioritzar viatjar entre setmana, els divendres i els diumenges els preus dels vols solen ser molt més alts.

Reservar els bitllets d'avió i l'hotel amb molt temps és una opció que ajuda a aconseguir ofertes i millors condicions. També és recomanable trucar als hotels per informar-nos sobre els preus i no dependre d'un tercer que cobrarà una comissió per ajudar-nos.

Finalment, és recomanable no seleccionar els seients de l'avió. Aquesta acció suposa un cost extra que no val la pena. No serem massa temps a l'avió i no convé sacrificar molts diners per unes quantes hores d'una relativa comoditat.