Ha descarrilat un tren de mercaderies a l'altura de Vilaverd, a la comarca de Conca de Barberà. A conseqüència de l'accident, dues persones han estat ferides, el maquinista i el seu acompanyant, ambdós lleus.

L'accident ha passat poc abans de les 19:30, a pocs metres de la sortida de l'estació de Vilaverd. El tren ha sortit per la part esquerra, just cap a una zona en la qual hi ha unes cases. Afortunadament, cap dels vagons no ha xocat contra elles, però sí que s'ha emportat un mur.

El vehicle accidentat és un tren dièsel que portava diversos vagons de mercaderies, encara que la meitat d'ells estaven completament buits. Aquest accident ha provocat afectacions en les línies R13 i R14, ja que han de retirar el tren de les vies i arreglar alguns desperfectes, com una de les torres de llum que ha estat colpejada.

Tampoc no s'han de lamentar més problemes, ja que la mercaderia que transportava aquest tren no era perillosa. Tot i això, les autoritats han treballat per controlar una petita fuga de dièsel que tenia la zona davantera de la locomotora que no ha resultat ser perillosa.

Les autoritats han anat al lloc dels fets

S'han desplaçat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat per controlar la situació, també ho han fet algunes patrulles dels Mossos d'Esquadra i un parell d'ambulàncies del SEM per atendre els dos ferits.

També responsables de Continental Rail i Adif han anat per valorar i quantificar els danys que ha patit el tren en alguns dels seus vagons. Algunes persones que viuen als voltants del lloc de l'accident també s'han apropat per comprovar l'estat dels ferits i avisar les autoritats pertinents.

Els Bombers han confirmat a través del seu compte de Twitter que Adif ha tallat el subministrament elèctric de la zona afectada per evitar problemes majors. També han informat que el tren té 28 vagons, dels quals hi havia contenidors en 21 d'ells, encara que alguns eren buits.