Molt violents per robar un mòbil. Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 28 de novembre dues persones, dos nois joves, de 25 anys i de nacionalitat marroquina, que havien convertit el barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet en una zona perillosa. Es dedicaven a assaltar a gent per l’esquena, ofegant-los i després els agredien per robar-los el mòbil. 

En un vídeo enregistrat per les càmeres de seguretat de la via pública es veu com actuaven. Un dels dos joves assaltava la víctima per l’esquena, fent-lo caure a terra, on començava una agressió, amb un altre dels lladres, fins que aconseguien poder robar-los el mòbil. Després de l’agressió, l’home va poder identificar amb imatges d’arxiu de la policia els dos lladres, ja coneguts dels Mossos d’Esquadra.

Un dels dos lladres, a presó

Quan van poder ser identificats, els Mossos d’Esquadra els van detenir. Els dos tenen antecedents per fets similars i un dels dos va ingressar a presó. El jutge va interpretar que pels antecedents que tenia, i que seguia amb la mateixa actitud, era millor enviar-lo a la presó de Quatre Camins. El segon lladre, que també participa en l’assalt, que també té antecedents, va quedar en llibertat amb càrrecs, a l’espera de judici.

L’actuació dels dos lladres era molt violenta. Fonts dels Mossos d’Esquadra han explicat, tal com es veu al vídeo, com els lladres atacaven a les víctimes. L’assalt era molt ràpid i molt violent. L’objectiu era aconseguir el botí en el menys temps possible, sense valorar si la víctima podia ser ferida o no durant l’assalt. 

No es tracta ben bé de la tècnica del ‘mataleon’ -tal com es coneix quan els agressors pressionen el coll amb l’objectiu de deixar estabornida la víctima. En aquest cas, fan servir l’atac al voltant del coll per tirar a terra la víctima, i després seguir-lo agredint, per fer-se amb el botí. A les imatges d’aquest assalt al carrer de Wagner de Santa Coloma el lladre va caure a terra, donant-se un cop, tot i que no va quedar ferit greu. 

Assalts molt violents que generen alarma social

Aquest tipus d’assalts, molt violents, que normalment es fan de nit o matinada, i que les víctimes pot ser qualsevol persona, generen molta alarma social, sobretot per com és l’atac, imprevisible, per l’esquena. Amb la detenció, els Mossos creuen que han tret de circulació d’un violent lladre, que ha ingressat a presó.

Robatoris molt violents

Els Mossos d'Esquadra mantenen obertes diverses investigacions per aclarir robatoris a l'àrea metropolitana de Barcelona. Entre d'altres, aquest assalt que uns desconeguts van fer en una botiga de Bitcoins, a Barcelona, fa poques setmanes. Uns desconeguts van assaltar l'establiment, al centre de la ciutat, a tocar amb la Diagonal, i es van emportar amb dos cotxes un dels caixers que serveix per comprar i vendre aquestes criptomonedes, que servia també com a caixa forta a la botiga. Sense diners, va aparèixer al cap de poques hores al districte d'Horta de Barcelona.