Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir la brutal agressió a una dona trans que va tenir lloc el passat 19 de novembre al metro de Barcelona. Els fets van tenir lloc al voltant de les sis del matí, quan la víctima i una altra amiga van agafar el tren. En pujar al vagó, van passar pel costat d'una dona a qui van fregar una mica perquè hi havia molta gent. Aquesta les va començar a insultar per després començar a agredir una d'elles amb molta violència.

Tot i que l'amiga de la víctima va voler ajudar-la, la dona trans va preferir que ho gravés tot en vídeo per tenir proves, tal com ha explicat la mateixa amiga al programa En Boca de Todos de Cuatro. L'agressora li va estirar els cabells, la va fer caure a terra i li va començar a donar cops i puntades de peu, davant la mirada de la resta de passatgers del vagó que no feien res per aturar-ho i que també ho gravaven amb els seus telèfons mòbils.

Els Mossos investiguen l'agressió

Els vigilants de seguretat del tren van fer baixar les dues dones a l'estació del Clot i van trucar als Mossos d'Esquadra, que es van fer càrrec de la situació. Dies després, la víctima ha presentat una denúncia pels fets i s'ha obert una investigació. Des de TMB han condemnat totes les agressions i s'han posat a disposició de la policia catalana per facilitar-los tot el que calgui per aclarir els fets. “Recordem que a TMB tenim un ferm compromís en la lluita contra els casos de LGTBIfòbia”, han afegit. Per la seva banda, des de l'Observatori Contra l'Homofòbia, han condemnat l'agressió a la dona trans, han activat el protocol i s'han posat a disposició de la víctima. "Cal aturar i fer front a la transfòbia", remarquen.