El conductor d’un autobús metropolità de Barcelona està pendent de judici acusat d’un delicte d’odi contra una dona d’origen estranger, a la qual hauria proferit insults per la seva procedència, abans d’arrancar-li el vel i colpejar-la en presència dels seus fills menors d’edat, als quals també hauria agredit quan se li van encarar per defensar la seva mare. Està previst que el procés judicial comenci aquest dimarts 7 de febrer a l'Audiència de Barcelona. 

Els fets van tenir lloc el maig del 2020, quan la dona va pujar a un autobús del TMB de la línia V que fa el seu recorregut entre la plaça Alfonso Comín i la Barceloneta. Segons ha avançat La Vanguardia, l’incident va començar arran d'un problema de validació del bitllet d’un dels fills de la víctima. En apropar-se al conductor demanant ajuda, aquest la va començar a insultar, fins que li va arribar a arrencar el vel amb el qual es cobria el cap.

Alguns dels passatgers el van aplaudir

La dona va quedar completament desemparada, ja que cap dels passatgers va acudir en la seva ajuda. Al contrari, algunes de les persones que es trobaven també a l’autobús van començar a aplaudir i encoratjar l’actuació del conductor, qui no parava de propinar vexacions cap a la dona.

Segons la denúncia de la víctima, després d'arrencar-li el vel va intentar fer-li unes fotos mentre li etzibava que tornés al seu país. En veure's acorralada, la dona va decidir baixar de l'autobús en la següent parada i va indicar a la major de les filles que truqués als Mossos d'Esquadra. "Sí, truca'ls perquè t'enviïn al teu puto país", li va cridar l'acusat.

Va colpejar fins i tot els menors

No content amb només agredir-la verbalment, el conductor va baixar també i la va començar a colpejar. Els nens, en veure la seva mare en perill, van acudir a la seva ajuda interposant-se entre ella i l'agressor. L'acusat no va dubtar a colpejar i empènyer també als petits, els qui van patir lesions lleus com a resultat.

La Fiscalia demana per l’acusat deu mesos de presó, així com una inhabilitació de tres anys més pels delictes de discriminació i d’odi. Per altra banda, també demana el pagament d’una indemnització de 5.000 euros per les ferides causades durant l’agressió física, i una ordre d’allunyament de 1.000 metres durant quatre anys tant de la mare com dels nens.