El 29 d'abril del 2019 al vespre Mohamed Regrag va degollar un home a l'atzar a la rambla de Figueres. Així ho ha reconegut ell mateix avui durant el judici que es celebra contra ell a l'Audiència de Girona.

Aquell mateix dia va ser detingut i en les primeres declaracions va assegurar que la seva intenció era "matar un català" a l'atzar enfadat per no haver pogut entrar en uns plans de serveis socials de l'ajuntament de la capital de l'Alt Empordà.

Va matar Juan Luis Fornieles a l’atzar: volia matar un català de Figueres

Aquell vespre anava armat amb un ganivet i es va creuar amb Juan Luis Fornieles Belmonte, que estava assegut en un banc de la rambla, com cada tarda, fent un cigarret abans de tornar a casa a sopar. Regrag el va atacar i tot i els esforços dels sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) no es va poder fer per salvar la vida al jubilat. En ser detingut les proves forenses van descartar qualsevol mena de trastorn i el jutge va enviar l'home, que ja tenia antecedents per homicidi, a la presó.

Mohamed Regrag - Crimen Figueres / ACN

Mohamed Regrag, durant la seva declaració davant del tribunal i del jurat popular / ACN

Avui, davant del jurat popular que ha de decidir si és culpable o innocent, Mohamed Regrag ha tornat a donar la mateixa versió i ha assegurat que la seva intenció era "matar un català" i que tenia al·lucinacions.

Enfadat per haver-se quedat sense pis de serveis socials

Regrag ha afirmat que en el moment dels fets feia cinc dies que vivia al carrer, que estava "enfadat" perquè no li donaven un pis, que havia deixat de prendre la medicació que assegura que tenia prescrita per un trastorn mental i que patia "al·lucinacions". Segons el seu relat, va anar en dues ocasions a serveis socials per demanar un pis però li van dir que "no en tenien". A més, ha assegurat que s'havia deixat de prendre la medicació que diu que tenia prescrita pel trastorn mental que li van apreciar en el primer judici: "Tinc una esquizofrènia paranoide, no tòxica, no es cura".

El dia 29 d'abril del 2019 va anar a un basar de Figueres i va comprar el ganivet que es va convertir en l'arma del crim. Durant el dia, el va tenir amagat en una zona de matolls del centre de la ciutat i el va intentar agafar una primera ocasió. Una dona el va veure i va alertar la policia. Quan una patrulla el va aturar i el va escorcollar, no li va trobar l'arma al damunt perquè ja l'havia tornat a ocultar. Cap a les vuit del vespre, ha continuat explicant responent a les preguntes del fiscal Enrique Barata, va tornar a agafar el ganivet i se'l va col·locar a la butxaca interior de la jaqueta. Llavors, va anar a la Rambla i la va recórrer amunt i avall fins a trobar un objectiu. Segons ha dit, volia "atacar un català". Va ser aleshores quan va veure tres homes asseguts a un banc de la Rambla conversant tranquil·lament en català.

Mort Rambla Figueres / ACN

Imatge de la zona de l'atac mortal contra Juan Luis, a la rambla de Figueres / ACN

Va ser llavors quan va decidir que volia matar "un català i de Figueres". No tenia res contra el Juan Luis, va escollir la seva víctima a l'atzar. Hores abans de perpetrar el crim va comprar un ganivet en un basar de la població i cap a dos quarts de nou del vespre va atacar Fornieles, que estava assegut en un banc de la rambla amb dos amics seus.

L’any 2006 ja va ser condemnat per matar una dona

La fiscalia demana 23 anys de presó per l'home, de nacionalitat marroquina i de 42 anys. Mohamed Regrag ja sap que és estar a la presó. L'any 2006 va matar a ganivetades la propietària del pis on vivia però va quedar lliure per esquizofrènia paranoide.

Els fets van tenir lloc poc després de la mitjanit del 31 d'octubre del 2006. Segons la sentència, l'atac es va produir de forma "totalment sobtada i inesperada" i la víctima no va poder fer "cap acte eficaç de defensa". La secció quarta de l'Audiència el va absoldre perquè li va aplicar una eximent completa d'alteració mental. Segons la resolució, en el moment del crim "presentava un episodi psicòtic amb quadre delirant de tipus paranoide". Li van imposar màxim 14 anys d'internament psiquiàtric. El 2019 va tornar a matar.