L'equip de platges de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha trobat aquest dimarts dos dofins morts a la platja de Gavà (Baix Llobregat). Es tracta de dos dofins llistats de 2,5 i 1,9 metres, respectivament, un dels quals estava parcialment devorat.

Troben dos dofins morts a la platja de Gavà

Els cossos dels dos dofins trobats morts estaven molt deteriorats i l’AMB, a través del  Servei de platges, es va fer càrrec de la seva gestió. L'AMB va activar el protocol d'actuació davant l'aparició d'animals marins i després de la inspecció dels dofins es va decidir traslladar-los a una planta incineradora.

Dofins Gavà / AMB

Dofins Gavà / AMB

El protocol determina que un cop s’ha produït l’avís a Agents Rurals o al telèfon 112, s’abalisa l’animal i un equip de neteja espera l’arribada dels agents, que en fan les comprovacions necessàries, com la de presa de mides o la realització de fotos.

Dofins Gavà / AMB

Un dels cossos estava parcialment devorat / AMB

Què passa si es troben animals marins vius?

Si la troballa es tractés d'animals vius, especialment mamífers, s’han de recollir amb proteccions específiques per part de tècnics autoritzats del CRAM (Centre de recuperació d’animals marins), ja que poden encomanar malalties respiratòries. En aquests casos es recomana a la població no apropar-se a l'animal.