La Policia Nacional de Maó investiga l'aparició en una cala d'aquesta illa mig cos d'un home. Un grup de voluntaris que estava treballant en la neteja d'una zona de la cala en Cavaller, un lloc de molt difícil accés, van localitzar el cadàver d'una persona.

Però el cadàver no estava sencer. Segons detalla Última Hora de fonts de la policia, el cadàver estava partit i només van trobar, mig enterrat, la part de baix, part de l'esquena, les cames i els peus.

Després de l'ensurt, van trucar als serveis d'emergència i es van activar diverses dotacions de la Policia Nacional, que es van fer càrrec de les investigacions inicials, a més de retirar el cos de l'aigua i avisar a les autoritats judicials.

Cala Cavaller Wikiloc

Imatge de la zona on s'ha trobat el cadàver / Wikiloc

El cadàver portava més de quatre mesos al mar

Tot i que encara falten part de les proves forenses per fer, sembla indicar que la part del cadàver localitzat en aquesta zona de Menorca podria ser el cos d'un immigrant que va caure a l'aigua durant el seu trajecte fins a les costes d'Europa.

El cos presentava ferides a la part superior, a la zona del tronc, i portava les cames cobertes amb un xandall. L'autòpsia creu que el cadàver de l'home porta almenys quatre mesos a l'aigua i que la part del dalt del cos va poder ser devorat, després de morir ofegat, per depredadors.

Investigació oberta de la Policia Nacional

El que es desconeix és si l'home va caure a l'aigua a la zona de les Balears o en algun altre punt del mar mediterrani i si el corrent de l'aigua el va portar fins aquesta cala de Menorca. La Policia Nacional s'encarregarà d'investigar els fets, descartar qualsevol signe de criminalitat i també intentar identificar l'home.

En zones com les illes Balears i en major mesura a la zona sud de l'Estat, és habitual que els serveis d'emergència trobin cadàvers de persones que no poden completar la ruta des del nord d'Àfrica fins a Europa. La majoria d'aquests viatges es fan amb embarcacions molt precàries i per les quals els immigrants il·legals paguen importants quantitats de diners a les màfies que organitzen els viatges.