La Policia Nacional ha detingut a Tudela, Navarra a un home de 45 anys, J.A.S., que presumptament va matar la seva parella en una pensió de Valladolid i va fugir per altres localitats d'Espanya, refent la seva vida amb una altra dona, acusada d'encobrir-lo. El cadàver es va trobar més de dues setmanes més tard a l'habitació.

Apareix un cadàver a la pensió de Valladolid

El 28 de gener una parella es va registrar en la pensió de Valladolid amb la intenció de quedar-se un mes.

La propietària de l'establiment, alertada per no haver vist els dos habitants de l'habitació des de feia diversos dies, el 21 de febrer va picar a la porta i, com que no rebia resposta, va entrar a l'habitació, on va trobar morta al llit la dona, de 41 anys.

Llit rebutja / Pixabay

Després de 17 dies sense notícies de la parella, la propietària de la pensió va entrar a l'habitació i va trobar la dona morta al llit / Pixabay

La propietària va informar la Policia Nacional dels fets i va facilitar les dades de l'home que acompanyava a la víctima.

Assassinada pel seu xicot a l'habitació

Els agents van realitzar aquella mateixa nit una inspecció al lloc dels fets, que mostrava evidències d'una mort violenta: la composició de l'escena i les restes biològiques van provocar unes sospites que es van confirmar amb la fugida sense explicacions de l'home.

Els policies van precintar l'habitació, van iniciar una investigació per aclarir els fets i el Jutjat d'Instrucció número 5 es va fer inicialment càrrec de les actuacions, sobre les quals va ordenar el secret.

Després va passar al Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Valladolid en confirmar-se la relació de parella de la morta i el sospitós, que feia un mes que estaven junts.

Fuig i l'agafen a Tudela amb nova xicota

El presumpte autor va abandonar Valladolid durant la matinada del 4 de febrer, deixant el cadàver de la dona a l'habitació de la pensió, fins que la va descobrir la propietària de la pensió 17 dies més tard.

Després de l'assassinat, J.A.S., se'n va anar de viatge, desplaçant-se per diverses localitats castellanes i del nord d'Espanya, on passava poc temps i es movia sense el telèfon mòbil.

Finalment, va ser detingut a la localitat de Tudela el 22 d'abril per agents del Grup d'Homicidis de la Comissaria Provincial de Valladolid, que havien dut a terme la investigació.

Allà es trobava amb una nova parella sentimental, que també va ser detinguda per encobriment d'assassinat.

El 24 d'abril, l'arrestat va ser posat a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Valladolid que va establir el seu ingrés a la presó. La dona es troba en llibertat amb càrrecs.