Agents de la Guàrdia Civil d'Alacant han alliberat una dona d'origen algerià que feia més d'un any que estava retinguda contra la seva voluntat al garatge d'un habitatge d'Agost, on realitzava tasques domèstiques sense rebre cap sou. La víctima va ser enganyada per venir a Espanya, vivia en condicions "infrahumanes" i estava desnodrida.

Alliberen una dona explotada després d'un any segrestada 

Els agents han detingut un matrimoni també d'origen algerià com a presumptes autors d'un delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació laboral, segons ha informat la policia en un comunicat. Pel que sembla, la víctima havia estat enganyada per venir a Espanya amb la promesa de proporcionar-li un lloc de treball que li ajudés a obtenir un permís de residència, recull Eueropa Press.

Guàrdia Civil / Europa Press

Alliberen una dona després d'un any segrestada i explotada / Europa Press

La investigació es va iniciar arran del testimoni d'un ciutadà que va acudir a les autoritats per explicar que una dona estava tancada en contra de la seva voluntat des de feia més d'un any en una casa de la localitat d'Agost. Segons el relat del testimoni, la dona es trobava en greu perill per a la seva salut i la seva seguretat.

Va ser la dona la que va demanar auxili

Malgrat la denúncia del testimoni, va ser la dona segrestada la que va aconseguir comunicar-se a través d'Internet amb un familiar, a qui li va explicar el que estava passant, i aquest va iniciar els passos necessaris per demanar auxili.

Fruit de les investigació, la Guàrdia Civil va esbrinar que el matrimoni havia portat la víctima sota engany, aprofitant-se de la seva situació de necessitat i precarietat. Quan va arribar a España li van retirar el passaport i la van tancar al garatge de casa seva. 

Una estança deplorable

Així, en unes condicions d'habitabilitat "infrahumanes", el matrimoni va posar un llit i va improvisar un lavabo al garatge. L'estança no comptava amb cap tipus de ventilació i el cablatge de subministrament elèctric de l'habitatge, al descobert, creuava l'estança penjant del sostre i al descobert.

Bany Alacant / Guàrdia Civil

Una estança en condicions "infrahumanes" / Guàrdia Civil

En aquestes circumstàncies els ara detinguts feien treballar la dona sense parar durant els set dies de la setmana, ocupada en les diferents feines de casa. El sou promès mai es va arribar a materialitzar.

Segons ha detallat la Guàrdia Civil, en comptades ocasions la víctima sortia a l'exterior, però sempre acompanyada per garantir-se que no optés per escapar.

La víctima estava desnodrida

A l'arribada dels agents la víctima presentava un evident estat de desnutrició. En les seves declaracions va afirmar que havia estat tancada durant més d'un any i que, malgrat haver patit diversos desmais a causa de la falta d'aliment, el matrimoni li havia negat sempre ser atesa per un metge.

A més, va assegurar que l'escassetat de menjar era tal que havia baixat de pes més de 20 quilos.

Un matrimoni d'empresaris d'origen algerià

Els presumptes autors són un matrimoni d'empresaris d'origen algerià que resideix per temporades a Espanya. L'home té 50 anys i la dona 44. Durant l'últim any havien viscut de forma continuada a Espanya amb motiu de la pandèmia.

Se'ls imputen un delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació laboral, un delicte de detenció il·legal i un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers. Han estat posats a disposició del Jutjat d'Instrucció de Novelda i han quedat en llibertat vigilada, amb càrrecs.

La dona alliberada ara es troba en una casa d'acollida en la qual es recupera de l'ocorregut.