El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat una alerta per perill per les fortes ratxes de vent que hi haurà al llarg d'aquest diumenge a gran part de Catalunya.

Ratxes de vent de més de 100 km/h

Les ratxes de vent podrien superar els 100 km/h en algunes comarques, especialment al Vallès Occidental, al Vallès Oriental, a les Terres de l'Ebre, a l'Anoia i al Baix Llobregat, especialment a la zona de Montserrat.

També es podrien detectar fortes ratxes de vent a les comarques del sud de Lleida i, a més, és probable que, tant les ventades de la província de Lleida, com les de les comarques Barcelonines i les de les Terres de l'Ebre, persisteixin fins a les 19:00 d'aquest diumenge.

La borrasca Ignacio sacseja Catalunya

Així doncs, les ratxes persistiran fins a la tarda, sobretot a les zones més elevades, segons informa el Meteocat. La borrasca Ignacio, nom amb el qual es denomina aquest fort temporal de vent, deixarà intenses ventades a gran part de Catalunya i, a les costes barcelonines i gironines s'ha activat una altra alerta de perill per les fortes onades derivades de les ratxes de vent.

Fuertes vientos / Cedida

El Meteocat ha activat una alerta per fortes ratxes de vent a Catalunya aquest diumenge / Cedida

Onades de més de 2,5 metres

Les onades podrien superar el llindar dels 2,5 metres d'alçada a la Costa Brava, a la costa de  Barcelona, al Llobregat, al Garraf i al Tarragona i, per tant, l'alerta per perill és moderada.

Les fortes ventades han començat aquesta matinada i en molts casos, han superat els 70 km/h. Les ratxes de vent més fortes s'han detectat al Vallès Occidental, on s'han superat els 125 km/h. A les Terres de l'Ebre el vent ha bufat amb intensitat amb ratxes de més de 114 km/h.

Els Bombers, al llarg del dissabte, han rebut 88 trucades per incidents derivats del vent, sobretot a Barcelona i la seva àrea metropolitana, seguit de Lleida, les Terres de l'Ebre, Tarragona, Girona i Catalunya Central i s'espera que, al llarg d'aquest diumenge en rebin més.