Després d'anys de vacunació contra la Covid-19, la injecció de les dosis de record ha abaixat respecte al percentatge que van decidir posar-se-la només anunciar la campanya inicial. Tot i això, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya no està realitzant cap acció ni informativa ni d'altre tipus relacionada amb la vacunació ni la quarta dosi de fàrmac contra el coronavirus. Així ho han alertat els Mossos d'Esquadra aquest dissabte al seu compte oficial d'X (antiga xarxa social anomenada Twitter), respecte a una trucada que s'estaria produint a diferents indrets del territori demanant dades personals, la qual seria una estafa.

La demanda de dades per via telefònica relacionades amb la quarta dosi de la Covid-19 és una nova estafa. Per això, els Mossos d'Esquadra recomanen que, en cas de rebre la trucada i agafar-la, no es faciliti cap dada personal, atès que no és el Departament de Salut ni tampoc cap altre organisme competent el que està informant erròniament de la falsa campanya de vacunació a Catalunya.

Darreres vacunes contra la Covid-19 a Catalunya

El Ministeri de Sanitat del govern espanyol ja ha distribuït, com va anunciar aquest divendres, les primeres dosis de la nova vacuna de Pfizer actualitzada a la subvariant XBB.1.5. d'òmicron i les de l'espanyola Hipra, que es donarà als que tinguin contraindicats els sèrums d'ARNm, de manera que les comunitats puguin iniciar la campanya la setmana que ve. Així ho han informat a EFE fonts del departament que dirigeix ​​José Miñones que, encara que no han especificat la quantitat de vacunes adaptades que ja ha repartit a les autonomies, sí que han recordat que la disponibilitat anirà en augment a mesura que avanci la temporada i la nova campanya.