Nova alerta sanitària. L'Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) ha publicat que ha tingut coneixement, des del Sistema Coordinado de Intercambio Rápido de Información (SCIRI), que s'ha trobat un al·lergogen, la llet, que no està declarada a l'etiqueta d'uns cereals que es venen en diversos punts d'Espanya.

Boles de cereals recobertes de xocolata

Es tracta d'unes boles de cereals parcialment recobertes de xocolata Choco Balls de la marca Bauck Hof, originari d'Alemanya, segons detalla l'alerta sanitària.

Per un error en l'etiquetatge, no consta que el producte porta llet, tot i que sí que en porta i es venen en supermercats. El producte, si és consumit per un intolerant o al·lèrgic a la llet, pot ser perillós.

Choco Balls AESAN

Imatge dels cereals que porten llet tot i que no s'ha declarat / AESAN

Els detalls concrets del lot afectat són els següents, tal com ha explicat l'AESAN en un comunicat d'alerta que han penjat a la seva pàgina web: Es tracta del lot 200221 amb data de caducitat 02/02/2021 amb un pes de 300 grams.

Aquest lot, que va ser envasat el dia 11/01/2020, s'haurà de revisar i es demana que es retiri del mercat.

No menjar els cereals

Com a mesura de precaució, des de l'AESAN es recomana als al·lèrgics o intolerants a llet que s'abstinguin de consumir-lo si el tenen a casa.