Resolt el cas de l'agressió de Cappont, a Lleida. La setmana passada l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va acabar el ple de la Paeria demanant explicacions i una investigació sobre una suposada agressió "brutal" que havia rebut un home de 47 anys d'origen senegalès a la zona de Cappont, a la capital del Segrià.

Segons va detallar l'alcalde, que havia rebut una informació per part d'un sindicat, un home va ser cridat a entrar a un local on li oferien feina i cinc nois el van agredir de manera, deia l'alcalde, "brutal".

Els fets, segons el paer en cap, havien passat el diumenge 6 de juny al vespre. L'alcalde Pueyo demanava màxima celeritat als cossos policials per investigar els fets, que, segons ell, s'havien produït "per motius racistes i xenòfobs".

Els Mossos no tenien denúncia dels fets

ElCaso.cat va preguntar a Mossos d'Esquadra i a l'Ajuntament de Lleida per aquesta agressió, per tenir-ne més informació. En un primer moment la policia catalana va explicar que no tenia coneixement dels fets, i que tampoc li constava cap denúncia ni cap incident semblant al que havia detallat l'alcalde a la finalització del ple. Des de l'Ajuntament tampoc es va voler donar més detalls assegurant que l'agressió l'estava investigant Mossos, tot i que des de la policia de la Generalitat s'havia dit el contrari.

El cap de la comissaria de Lleida va ordenar investigar els fets per aclarir què havia passat i posar-se en contacte amb les persones que asseguraven aquesta agressió, que suposadament, en paraules de Pueyo, havia estat "brutal". Les conclusions dels Mossos ja han arribat. Segons han explicat fonts oficials, es descarta motivació racista en l'agressió de l'home a Cappont.

Denúncia per "maltractament lleu"

Finalment la víctima ha posat una denúncia per "maltractament lleu" aquest dimecres. Segons sembla, el propietari d'un gimnàs va increpar l'home quan passava per davant de l'establiment acusant-lo d'haver robat la bicicleta d'un client i el va colpejar de forma lleu. Després li hauria demanat disculpes quan algunes de les persones que eren al gimnàs li van explicar que no era ell.

Protesta Manifestació Lleida

Imatge de la protesta per l'agressió "racista" de Lleida / ACN

Després de les informacions facilitades per l'alcalde, un grup de 200 persones es va concentrar a dissabte passat a la tarda a la plaça Blas Infante de Lleida per condemnar la suposada agressió. Des de les organitzacions Ndiatiguia, ASENLEP i FOCCS Lleida es va relacionar l'agressió amb el racisme i es va assegurar que era una de les conseqüències de "blanquejar discursos racistes".

En la manifestació també es va criticar a la policia. Segons ells, tot i ser un acte xenòfob "no van obrir un expedient per delicte d'odi". Semblar que ara el cas s'ha pogut aclarir.