La dictadura de Corea del Nord, sota el domini del "Líder Suprem" Kim Jong-un, va afusellar quatre persones per vendre pel·lícules i música de Corea del Sud. L'execució, feta per un esquadró policial públicament, va tenir lloc a la porta d'entrada del local dels condemnats a la ciutat de Pyongyang, el passat 2 de març. Les víctimes eren tres homes i una dona, tots d'entre 50 i 30 anys.

Executats per traficar amb pel·lícules i música

El fet ha estat revelat pel diari Daily NK, que acostuma a obtenir informació exclusiva del que passa en la dictadura nord-coreana. Els executats eren residents d'Hadang-dong, una zona del districte de Hyongjae de Pyongyang. El grup, liderat per un home de 50 anys i la seva dona de 40, va ser acusat de traficar amb pel·lícules, programes d'entreteniment i música de Corea del Sud en targetes SD i distribuir-les per tot el país.

The Kim Il-Sung Square / Pixabay

'The Kim Il-Sung Square' / Pixabay

La parella es dedicava presumptament al contraban de cigarrets. Però des d'agost de l'any passat van cridar l'atenció de la gent del barri quan van inaugurar una petita fàbrica atapeïda d'equips de producció i amb desenes d'empleats.

Els veïns i treballadors van deduir que alguna cosa estranya passava. No es podien creure que de sobte el contraban de cigarrets els hagués tornat tan benestants financerament.

Al gener, un treballador va fer un cop d'ull a l'interior de les caixes que anaven a ser enviades i va descobrir que estava plena de targetes SD amagades a sota de dues caixes de cigarrets. Després de compartir la troballa i de comprovar que les targetes SD eren plenes de contingut de vídeo de Corea del Sud, van informar de la infracció al Ministeri de Seguretat de l'Estat.

"Traïdors a la nació"

"Després de la creació de la llei del pensament antireaccionari, les autoritats van establir 'centres de comando combinats d'eliminació antisocialista i no socialista'", va afirmar una font a Daily NK. "El cas de la parella va ser enviat des del Ministeri de Seguretat de l'Estat al centre de comandament de Pyongyang, i després van arrestar uns altres dos treballadors d'uns 30 anys a qui la parella els havia pagat per copiar les targetes SD", va prosseguir.

Estàtues de Kim II Sung and Kim Jong II / Pixabay

Estàtues de Kim II Sung and Kim Jong II / Pixabay

"El cas va ser denunciat directament a Kim Jong Un i es va ordenar que fossin executats per ser traïdors a la nació", va lamentar la font. "Els exàmens preliminars solen tardar al voltant de sis mesos, però la parella va ser executada públicament ràpidament perquè servís d'exemple", afegeix.

L'article 27 de la llei del pensament antireaccionari diu que qualsevol persona que sigui sorpresa important o distribuint pel·lícules, música o obres publicades de Corea del Sud s'enfronta a una vida de treball forçat o execució.

Els fills adolescents de la parella han estat enviats a un camp de concentració que està a càrrec del Ministeri de Seguretat Social. Els familiars directes dels treballadors executats que vivien a Pyongyang han estat exiliats a altres parts del país.