El jurat ha declarat culpable d'homicidi per unanimitat l'Adrián, acusat de matar i esquarterar la seva parella a Vinaròs (Castelló) i enterrar-la després en un terreny a Ulldecona (Tarragona), al febrer de 2019. El Ministeri Fiscal i l'acusació particular sol·liciten per Adrián una pena de 25 anys de presó per un delicte d'assassinat amb l'agreujant de parentiu.

Adrián va assassinar i esquarterar la seva parella a Vinaròs

Segons explica l'escrit de la Fiscalia, l'acusat -a presó des del 5 d'abril de 2019 i que tenia 22 anys quan van ocórrer els fets- mantenia des de 2018 una relació sentimental amb la víctima, Nelea S., de 26 anys, amb qui compartia domicili a Vinaròs.

Els fets van passar el 17 de febrer de 2019, quan la parella va tornar al domicili cap a les 4.00 hores de la matinada després d'haver mantingut una discussió en una discoteca. Segons el fiscal, a les 4.40 hores, després d'una nova discussió, l'acusat va colpejar en diverses ocasions a la víctima i se'n va anar de nou a la discoteca, a la que va acudir ella poc més tard després d'haver-se pentinat i canviat de roba. A les 6.00 hores ambdós van tornar de nou al seu domicili.

Imatge de l'exterior del pipí on Adrian, presumptament, va matar Nelea.

Imatge de l'exterior del pis on es va produir el crim / Guillem R.

Un cop a casa, l'acusat, amb l'ànim d'acabar amb la vida de la seva parella, i de manera sorprenent, la va colpejar diverses vegades al cap i en diferents parts del cos causant-li nombroses lesions greus que li van causar la mort.

Posteriorment, entre el 17 i el 21 de febrer, l'acusat, juntament amb una tercera persona no identificada, va procedir a esquarterar el cadàver i es va desfer de les restes mortals transportant-los fins una finca rústica a Ulldecona (Tarragona) on els va enterrar.

Adrian Nelea Vinaros Ulldecona

Adrián va assassinar Nelea, la seva parella / RRSS

Adrián va denunciar la desaparició de la jove el 7 de març -suposadament en una maniobra de distracció- i es va iniciar una investigació que va concloure amb la detenció del presumpte assassí -Adrián- el 5 d'abril. El cos de la jove va ser finalment localitzat el 7 d'abril.

25 anys de presó

El jurat ha considerat provat que l'assassinat va ser amb traïdoria i amb acarnissament, i podria incloure's en la sentència a més com provat l'agreujant de gènere i parentiu. Així ho sol·licita el Ministeri Fiscal i l'acusació particular que demanen per a l'acusat una pena de 25 anys de presó per l'assassinat.

La mare de Nelea, que va declarar per videoconferència des de Moldàvia, va afirmar que parlava diàriament amb la seva filla i que notava que tenia "por" i que estava molt prima. També va explicar que la seva filla li va dir tres dies abans que desaparegués: "La meva mort vindrà de mans de la meva parella".