L'Adaia és una jove de 26 anys que ha estat condemnada a sis anys de presó per arrencar la llengua del seu ex d'una mossegada a Vilanova i la Geltrú (Garraf). Segons explica ella mateixa, va actuar "en defensa pròpia" i ha explicat amb tota mena de detalls la seva versió dels fets.

Els fets van passar a Vilanova i la Geltrú

Els fets van passar el 2016 a Vilanova i la Geltrú: es va mudar a casa el seu nòvio i, tot i que la versió oficial és que va conèixer la seva parella per internet, ella assegura que no és cert i que, en realitat, era el seu professor.

Si us defenseu del maltractament, podeu anar a presó

Cinc anys després dels fets, ha sortit la resolució judicial i l'han declarat culpable d'un delicte greu de lesions i, per aquest mateix motiu, l'han condemnat a sis anys de presó. "No existeix la defensa pròpia en aquest país, si us maltracten, us volen violar o us estan maltractant; us defenseu i li doneu un mal cop, aneu a la presó", comenta l'Adaia indignada.

També ha aprofitat l'ocasió per explicar que està decebuda amb la justícia i remarca que va actuar en defensa pròpia i que, durant gairebé tres anys, va estar patint maltractaments per part de la seva parella, a qui li va arrencar la llengua.

L'Adaia assegura que ell té la llengua sencera

Tot i que a la sentència a la qual ha tingut accés El Periódico s'explica que no li van poder reconstruir la llengua a l'home i que, des d'aleshores, no té sentit del gust i que li costa pronunciar alguns fonemes, l'Adaia assegura que no és cert: "Té la llengua sencera i canta", explica enfadada.

Adaia López Esteve / ElCaso

L'Adaia, condemnada a sis anys de presó per arrencar la llengua al seu ex, assegura que ho va fer en defensa pròpia / ElCaso

"A ell només li ha caigut un any de presó i 102 euros d'indemnització", diu la jove, que diu que ha patit maltractament per part de la víctima durant molts anys.

Si us volen matar, sigueu submises i aguanteu el maltractament, que si li doneu un mal cop, anireu a la presó

"Si us volen matar, sigueu submises i aguanteu el maltractament, que si li doneu un mal cop, anireu a la presó. No us podeu defensar. Anem amb el coll tallat a denunciar", conclou l'Adaia irònicament.