L'acusat de violar una dona durant la matinada del 26 d'agost del 2017, aprofitant que anava beguda, ha declarat al judici que les relacions sexuals van ser consentides. Ella ho nega. El judici s'ha fet aquest dimecres a l'Audiència de Lleida i l'acusat es troba en presó provisional per una altra causa.

Acusat d'agressió sexual: troben el seu ADN

En la seva declaració la dona ha afirmat que, tot i que no recorda què va passar exactament, es va despertar a sobre d'un matalàs en un pis del Centre Històric de Lleida sense roba interior. A més, els Mossos que la van atendre han assegurat que la dona estava "en estat de xoc" i en l'anàlisi vaginal de la víctima, ja a l'hospital, es van trobar mostres d'ADN de dos homes.

Patrulla de Mossos d'Esquadra / EFE

Patrulla de Mossos d'Esquadra / EFE

Malgrat que en aquell moment no es va trobar cap coincidència a la base de dades policial, es va detenir el presumpte autor tres anys després quan el seu ADN va entrar al registre l'any 2020, en ser detingut per un delicte patrimonial.

Xoc de relats

L'acusat d'agressió sexual ha assegurat que coneixia la dona, que es van trobar de festa i que van acabar al pis d'un amic on van mantenir relacions sexuals consentides. "No la vaig forçar", ha assegurat. Per altra banda, la presumpta víctima ha declarat que no el coneixia i que no recorda haver accedit a res. El que sí recorda és que es va despertar nua en un pis "molt estrany" i sense el seu telèfon mòbil. La dona ha afegit que, malgrat el seu lapsus durant la nit dels fets, sí que té "flaixos" de diversos homes a sobre seu.

A l'espera del veredicte final, la Fiscalia considera que no hi va haver consentiment i que l'acusat va aprofitar que la dona anava beguda per abusar d'ella. Per això, demana 7 anys de presó per l'acusat per un delicte d'abús sexual i que, un cop complerta la pena de presó, se li imposin 6 anys de llibertat vigilada. També sol·licita que indemnitzi la víctima amb 9.000 euros per danys morals i que es prohibeixi a l'acusat comunicar-se o acostar-se a la dona a menys de 100 metres durant 10 anys.

La defensa, en canvi, entén que no hi ha proves que demostrin que no hi va haver consentiment i demana l'absolució de l'acusat