L'actor Roberto Álamo, conegut per papers en pel·lícules com La piel que habito, d'Almodóvar, o Que Dios nos perdone, no sempre va tenir sort i estabilitat econòmica. De fet, l'intèrpret, guardonat amb dos premis Goya, ha confessat l'intent de vendre una de les estatuetes per Wallapop.

L'actor Roberto Álamo confessa la seva sortida en moments baixos

La indústria cinematogràfica en moltes ocasions és cruel i són nombrosos els casos de tràgics finals en estrelles vingudes a menys. En el cas de Roberto Álamo, últimament aclamat per sèries com Caronte o Estoy vivo, per sort ha quedat en una anècdota.

Roberto Álamo al festival de Sant Sebastià / EP

Així ho revelava en una recent entrevista en El Hormiguero, on va acudir al costat d'Inma Cuesta per presentar la seva última feina en el cinema, El Páramo, i on va explicar com va intentar tirar endavant en un dels seus moments més baixos, quan la seva economia personal l'ofegava.

Vendre el Goya a Wallapop

Encara que sembli increïble, l'actor va tenir unes temporades en què no rebia cap oferta de treball i els estalvis minvaven, deixant-lo sense un bon matalàs econòmic en què recolzar-se.

El presentador del programa, Pablo Motos, va treure el tema quan els va preguntar que per què estava mal vist que en professions com la interpretació es treballés o acceptessin papers per diners.

Roberto Álamo en els premis Max / EP

El mateix Álamo confessava llavors que la primera cosa que mirava a l'hora d'acceptar un paper no era la qualitat o si li agradava més o menys, sinó el compte del banc. Perquè, per a ell, la prioritat és mantenir la seva família, encara que el projecte en qüestió li semblés "bastant fluix", assegurava.

Lamentava també: "Això no és Hollywood, no vius tota la teva vida d'un paper", i encara que ara es trobi en una bona ratxa, no sempre va ser així i va admetre fins i tot que va arribar a pensar posar el seu premi Goya -el segon li arribaria més tard- a la venda a Wallapop per poder guanyar-se la vida.

Una trucada el va salvar del pou i va guanyar un segon premi

"He arribat a posar el Goya amb un fons vermell de vellut per vendre'l a Wallapop, que després encara bo que no el vaig vendre, perquè em vaig assabentar que no es pot", confessava entre rialles l'artista. Prenia aquesta decisió després de nou mesos sense treballar, encara que finalment no va arribar a vendre'l. "No demanava una quantitat excessiva per ell", detallava.

Roberto Álamo al festival de Sant Sebastià / EP

A més de vendre el màxim reconeixement anhelat pels actors espanyols, Álamo va valorar tornar a treballar en l'hostaleria, com feia abans d'entrar al món de la interpretació, i fins i tot va redactar un currículum per començar a buscar feina que no fos d'actor.

Finalment, abans de Wallapop i de tornar a un bar, va rebre una trucada miraculosa que li va permetre tornar a la feina dels seus somnis i uns anys més tard li va arribar el seu segon premi Goya amb la pel·lícula Que Dios nos perdone, protagonitzada al costat de l'actor Antonio de la Torre.