L'actor de Hollywood James Franco pacta amb les víctimes que el van acusar d'agressions sexuals per tancar la demanda que pesa sobre ell. Haurà de pagar 2,3 milions de dòlars.

L'actor James Franco paga per tancar una demanda

L'actor James Franco, de 43 anys, va ser acusat el 2019 per Sarah Tither-Kaplan i Toni Gaal per presumpte "comportament sexual indegut" després de patir agressions sexuals en les classes d'actuació que impartia.

Segons el relat de les víctimes, que s'havien apuntat a les seves classes a l'escola Studio 4, Franco impartia lliçons sobre escenes sexuals que consistien en "simulacions d'actes sexuals que anaven molt més enllà dels estàndards de la indústria".

James Franc / Flickr

James Franco és un conegut actor de Hollywood amb una llarga carrera artística / Flickr

Com a exemple, les alumnes van indicar que Franco va impulsar el presumpte rodatge d'una orgia en la qual va treure les proteccions de plàstic que cobrien les vagines de les dones abans de simular sexe oral.

A més, l'actor s'apropava a les joves prometent feines en projectes de Hollywood que mai no es materialitzaven.

Promeses sense complir i escenes de sexe fora de to

Ara, segons avança el mitjà The Hollywood Reporter, James Franco ha assolit un pacte per tancar la demanda pels abusos.

Pagant 2,3 milions de dòlars a les víctimes -1,9 milions d'euros-, les joves acorden retirar les denúncies pel seu comportament "sexual indegut". L'acord implica l'anul·lació de les demandes de la resta d'estudiants, que l'acusaven de frau.

Les denunciants, Tither-Kaplan i Gaal, rebran un terç dels 2,3 milions, que es repartiran amb els seus advocats, mentre que la resta dels diners es lliuraran al grup d'alumnes afectat pel comportament de Franco i els seus socis.

2,3 milions de dòlars per retirar la demanda

L'acord es va presentar aquest dimecres en un jutjat de Los Angeles, on haurà de rebre el vistiplau abans de liquidar el cas.

"Si bé els demandats continuen negant les acusacions, reconeixen que els demandants han plantejat qüestions importants; i totes les parts creuen fermament que ara és un moment crític per abordar el maltractament a les dones a Hollywood", indiquen els documents.

James Franc / Creative Commons

Fa anys que l'autor és controvertit a Hollywood / Creative Commons

La controvèrsia entorn de Franco va començar als Globus d'Or de 2018, on l'actor es va emportar el premi al millor actor de comèdia per "The Disaster Artist". A la catifa vermella de la gala, va desfilar amb un pin de "Time's Up", denunciant el masclisme.

Hipocresia als Globus d'Or de 2018

Durant la cerimònia, diverses actrius van carregar a les xarxes socials contra la suposada hipocresia de James Franco per portar una d'aquestes insígnies, assegurant que havia estat responsable d'episodis d'abús sexual en el passat.

Aquells Globus d'Or van ser els primers premis que es van celebrar després de l'impuls feminista contra les agressions sexuals del moviment #MeToo i pràcticament tots els assistents van vestir de negre per mostrar la seva repulsa al masclisme.