Aquest dilluns, el conductor d'una bicicleta ha mort en un tràgic accident a Muntanyola (Osona). Un altre ciclista que ha estat testimoni del fatal accident, ha demanat públicament a tots els ciclistes d'asfalt que siguin prudents. "Potser no és culpa nostra, però morim nosaltres", diu en una piulada, que en poques hores s'ha fet viral.

Els fets han passat aquest dilluns, 25 de juliol, al matí, al punt quilomètric 44,7 de la carretera N-141c, al terme municipal de Muntanyola, un municipi de poc més de 600 habitants a prop de Vic. Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís a les 9:20, segons informa el Servei Català de Trànsit.

La hipòtesi principal de l'accident mortal de Muntanyola

La Policia catalana ha obert una investigació i, segons la hipòtesi principal, la causa de l'accident ha estat que un camió, que anava darrere d'un altre, ha esquivat el ciclista, però el segon vehicle no ha tingut temps i ha impactat contra la víctima.

"Ciclistes d'asfalt, reflexionem. No, potser no és culpa nostra, però morim nosaltres"

"Em sap molt de greu, no he pogut fer res, no hem pogut fer res per salvar-te la vida. Descansa en pau. Ciclistes d'asfalt, reflexionem. No, potser no és culpa nostra, però morim nosaltres. Jo baixo del seient. Per sempre. Una abraçada gegant a la família", explica el Josep, testimoni de l'accident, a les seves xarxes socials.

SEM / Carles Palacio
Un ciclista ha mort en un tràgic accident a Muntanyola (Osona): els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esbrinar les causes del sinistre / Carles Palacio

També ha aprofitat l'ocasió per agrair a l'alcalde de Muntanyola la seva preocupació per ell i als sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que han intentat de totes les maneres reanimar la víctima, però que, malauradament, no han pogut fer res per salvar-lo.

En aquest accident, s'han activat quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies i l’helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). 

Moren 93 persones a les carreteres de Catalunya aquest 2022

Amb aquesta víctima, són 93 les persones que han mort en accidents de trànsit aquest 2022 a la xarxa viària interurbana de Catalunya, segons les dades provisionals del Servei Català de Trànsit.

Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit

El Servei Català de Trànsit recorda que ofereix el Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT) cada dia de l'any: es tracta d'un servei gratuït per donar suport als familiars i víctimes d'accidents de trànsit a Catalunya. S'hi pot contactar trucant al telèfon gratuït 900 100 268.