Nou accident mortal a la muntanya. Un jove de 25 anys de Barcelona va morir aquest dimecres en un accident a la zona del Vinyamala, al Pirineu francès, a tocar de la frontera amb l'Aragó, segons ha avançat Nació Digital. La víctima era una persona preparada en alta muntanya i participava, juntament amb dues persones més, en l'ascens al pic del Vinyamala, de 3.298 metres, quan va patir una caiguda vertical entre el pic de Tapou i el pic de Montferrat. El jove va morir a l'instant.

Segons fonts de la família que recull el mitjà citat, el jove va relliscar en una carena nevada quan el grup ja estava arribant a la part més alta del pic, quan faltaven pocs minuts per les deu del matí. L'ascens, fins al moment de l'accident, havia transcorregut sense cap incident.

Va fer una via alternativa i va caure: el van trobar a 600 metres

En el darrer tram el jove, tot i que anava equipat, va canviar el recorregut per les dificultats de seguir pel camí que s'havia marcat. Va obrir un camí propi per la neu i va caure per un desnivell, provocant-li la mort. Després d'alertar als bombers, els efectius d'emergència van poder recuperar el cos del jove de 25 anys de Barcelona en una zona de molt complicat accés, a gairebé 600 metres d'allà on va caure. A més d'efectius terrestres, es van haver de desplegar també mitjans aeris.

Vignemale Sommer

Imatge de la zona del massís del Vinyamala, on ha mort el jove de 25 anys de Barcelona / Cedida

Està previst que el cadàver del jove sigui repatriat durant els dies que venen i que pugui ser entregat a la família i enterrat la setmana entrant. Els altres integrants de l'expedició, també de Barcelona, ja són a Catalunya. Van ser traslladats pels equips d'emergència fins a un refugi de la zona i després a l'hospital de Tarbes, i després ja van iniciar el camí de tornada.

Segon accident mortal en pocs dies

Aquest fatal accident s'ha de sumar al que va registrar-se aquest dilluns, 19 de juliol, a la zona del pic de Balaitus, al Pirineu, a la zona d'Aragó. Un escalador de 49 anys va morir en rebre l'impacte d'una pedra que li va caure a sobre mentre estaven assegurant un altre escalador, que estava en altura. En l'accident també va resultar ferida greu una escaladora de 48 anys, que es recupera de les ferides. 

L'home mort és Jesús Serrat, president del Centre Excursionista de L'Esquirol, segons va informar Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que es van mostrar consternats per aquesta pèrdua. Els especialistes en muntanya de la Guàrdia Civil creuen que l'accident s'ha produït en desprendre's una roca de grans dimensions quan un tercer escalador progressava per sobre de la reunió des d'on els altres dos l'asseguraven. L'escalador que estava més amunt ha pogut agafar-se en un sortint de la muntanya, però els dos companys, que estaven en una zona inferior, no han pogut evitar l'impacte.