Accident d'avioneta aquesta tarda a Sabadell. Un aparell que estava operant des d'aquest aeroport del Vallès s'ha estavellat a l'exterior del recinte quan estava aterrant. Segons les primeres informacions, l'ocupant de l'avioneta, una Diamond DA-20 de l'escola d'aviació CESDA, amb base a Reus, ha resultat ferit greu, però no es pateix per la seva vida.

El pilot ha hagut de fer un aterratge d'emergència per causes que encara s'estan investigant. L'avioneta ha quedat a tocar de les vies del tren. Molts testimonis s'han acostat fins a l'avioneta, tal com es pot veure en aquesta fotografia que acompanya aquesta notícia.

Accident d'avioneta a l'aeroport de Sabadell

Protecció Civil ha activat el pla AEROCAT i s'han desplegat quatre dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, tot i que en un primer moment, després de rebre l'avís, al voltant de les sis de la tarda, se n'hi havien enviat vuit. També s'han desplegat a la zona de l'accident tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques.

Avion CESDA Sabadell

L'avió ha quedat a les vies del tren, a Sabadell / ElCaso.cat

L'aeroport, per la seva banda, ha activat la fase d'emergència. S'està esperant per tenir per informació sobre el vol, el seu itinerari i l'edat i la nacionalitat de la persona ferida greu.

Ara serà la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (ATSA) dels Mossos d'Esquadra els que s'encarregaran d'investigar aquesta accident d'avioneta, a l'exterior de l'aeroport de Sabadell.

La caiguda de l'avioneta ha complicat també la circulació dels trens de la R4 de Rodalies, en caure prop de les vies del tren a Sabadell. L'accident s'ha registrat entre les estacions de Barberà i de Sabadell Sud. A dos quarts de vuit del vespre s'ha pogut reobrir la circulació.

Segon accident d'un avió igual en pocs dies

Una avioneta del mateix model i titularitat de la mateixa escola reusenca es va estavellar fa pocs dies en una vinya del Baix Penedès.

Accident Sant Jaume dels Domenys

Imatge de l'accident de l'avioneta de CESDA a Sant Jaume dels Domenys / ElCaso.cat

L'aparell, amb un dels pilots que estudien al Centre d'Estudis Superiors de l'Aviació de Reus (CESDA) a bord, va quedar-se sense motor després d'un problema tècnic i va decidir baixar fins a tocar terra en aquesta a Sant Jaume dels Domenys. Per sort, el pilot va poder sortir pel seu propi peu de l'avioneta. Encara no s'ha aclarit què va motivar, més enllà de la fallada de motor, l'accident del Penedès.