L'Audiència Provincial de València ha absolt d'un delicte d'homicidi a un home que va matar la seva germana després d'assestar-li nombroses ganivetades en una baralla, en apreciar en la seva actuació la circumstància eximent de responsabilitat penal de "por insuperable", ja que va atacar a la víctima en "témer, racionalment, per la seva pròpia vida", afirma la sentència.

Desenes de ganivetades a la germana

El jurat, per sis vots a favor i tres en contra, va declarar provat que l'acusat no va percebre "una altra sortida" que aquesta reacció violenta per garantir la seva supervivència, tal com van dictaminar els metges forenses.

Els fets van ocórrer al domicili familiar, a la ciutat de València, el 19 d'octubre de 2019, quan l'acusat i la seva germana van començar a discutir sobre qui feia el dinar.

Cuchillo cocina / Unsplash

Ganivet cuina (arxiu) / Unsplash

Segons recull la resolució judicial, la víctima, que es trobava sota els efectes de l'alcohol i medicaments, va trencar diversos objectes, va agafar del coll el seu germà i va intentar agredir-lo amb un ganivet.

L'acusat va aconseguir prendre-li l'arma a la germana i va assestar-li desenes de ganivetades que li van causar la mort. A continuació va trucar a la seva mare i al telèfon d'Emergències per explicar el succeït, relata Efe.

L'acusat "va perdre la capacitat reflexiva"

D'acord amb el dictamen dels especialistes forenses, la baralla va poder provocar en l'acusat "una resposta de l'instint de conservació", en assumir que la seva vida corria perill, i va fer-li experimentar una "emoció violenta", per la qual "s'actua de manera impulsiva i es perd la capacitat reflexiva".

D'aquesta manera, prossegueixen els forenses, l'acusat hauria actuat "com si estigués posseït per l'instint de supervivència", davant un "perill imminent, cert i real de perdre la vida". L'acusat ha estat absolt.