Abigail Furness, una jove britànica de 21 anys, parla després de patir l'assetjament d'un home de 37 anys durant mesos. Jamie Spears l'espiava i perseguia cada dia, i va arribar a viatjar a Eivissa, on la víctima havia volat per treballar, amb tal de continuar assetjant-la.

El malson de l'Abigail, assetjada durant un any

El malson va començar el juny de 2020, quan l'Abigail estava visitant els seus pares a Kent, Regne Unit, per celebrar el seu 20 aniversari. Durant el dia, diversos amics van acudir a casa seva per portar-li regals, però una de les visites la va deixar desconcertada: un home que no reconeixia va aparèixer amb una ampolla de xampany.

La jove va assumir que es tractava d'algú amb qui havia anat a l'escola i que no recordava, i per això "va acceptar de mala gana" quan li va demanar una abraçada i una selfie. L'horror va arribar quan va obrir la targeta que acompanyava el regal i va veure que estava firmada amb el nom "JP Master".

Un subscriptor d'OnlyFans obsessionat

Es tractava d'un dels seus subscriptors d'OnlyFans, la famosa pàgina web de subscripció de contingut en la qual els usuaris que pugen vídeos o emeten en directe poden obtenir ingressos a partir dels subscriptors al seu perfil, denominats fans. Part del contingut és de caràcter pornogràfic, la qual cosa ha aixecat diverses polèmiques al seu voltant des del seu salt a la fama.

Abigail Furness / Cedida

Abigail Furness / Cedida

L'Abigail, estudiant, ballarina i empassafocs, declara al mitjà The Sun: "No entenia com havia aconseguit l’adreça dels meus pares. Presa del pànic, li vaig enviar un missatge i li vaig dir que no em contactés de nou. Ell va respondre disculpant-se i va prometre que no tornaria a succeir".

Persecucions pel carrer per dir-li que l'estima

Però la història no havia fet més que començar. I és que dies després de l'incident pel seu aniversari, la víctima es trobava fent la compra a Brighton amb un amic quan va veure Spears al carrer principal.

La parella va córrer a una botiga i es va amagar, però l'assetjador de l'Abigail li va dir que l'estimava i volia estar amb ella. Fins i tot quan el caixer el va fer fora de la botiga, Spears va continuar seguint l'Abigail fins que ella li va demanar a un grup d'homes que el foragitessin.

Viatja a Eivissa per continuar assetjant-la

Intentant no pensar més en el tema, la jove va volar a Eivissa per treballar tres mesos com a ballarina. Al cap de dos dies d'aterrar, el seu assetjador li va enviar un missatge dient que ell també era a l'illa. "Estava terroritzada", relata la jove, a qui els amics amb qui hi era van convèncer per sortir a prendre alguna cosa i distreure's.

Jamie Spears, l'assetjador / Cedida

Jamie Spears, l'assetjador / Cedida

Però, sent al bar, la noia va veure en Jamie fora del bar, mirant-la a través de la finestra. Després de fugir per una altra porta per no ser vistos, l'home la va seguir fins a la casa en què estiuejaven, on va haver d'anar corrent. No va ser fins que els seus amics es van enfrontar a ell quan Spears se'n va anar de l'illa.

Disfresses i missatges continus

Tanmateix, el setembre de 2020, quan ella va tornar al Regne Unit per començar el seu tercer any d'universitat, l'assetjament es va intensificar.

Primer, les seves companyes de casa van veure Spears sortint per la finestra de l'habitació de l'Abigail a la seva casa universitària a Brighton. Després, el fan va començar a bombardejar-la amb missatges a totes les seves xarxes socials, malgrat que la víctima li va bloquejar a Facebook, Instagram i OnlyFans.

També va començar a perseguir-la cada dia pel carrer, fins i tot disfressant-se per no ser reconegut. Una de les seqüeles que la jove lamenta més és que ara està "mirant constantment cap enrere, per sobre de l'espatlla".

Condemnat a 14 mesos de presó

Massa espantada per sortir de casa, el febrer d'aquest any va arribar el detonador: Spears estava sotjant-la al porxo del seu jardí, l'Abigail va trucar a la policia i es va emetre una ordre d'allunyament per assetjament. "Vaig pensar que el detindrien, però dues setmanes després el vaig veure al carrer, amagat darrere dels cotxes i seguint-me".

Aquesta vegada va ser detingut i va haver de comparèixer l'abril davant dels jutjats de Lewes, on es va declarar culpable de violar l'ordre d'allunyament. Cinc mesos després va ser descobert de nou assetjant la jove, per la qual cosa va ser condemnat a catorze mesos de presó, on va ingressar la setmana passada.

"En Jamie va fer de la meva vida un infern. Durant molt temps vaig viure amb la por constant que m'estigués mirant. Ara que finalment és a la garjola, puc seguir endavant amb la meva vida", conclou alleujada l'Abigail.