Els Bombers han aconseguit perimetrar gairebé tot l'incendi que fa dies que crema a la Conca de Barberà i l'Anoia. Els cossos i serveis d'emergència afronten amb "més optimisme" la nova jornada. Segons han informat els Bombers, hi han treballat durant tota la nit amb eines manuals i foc tècnic i els treballs d'extinció han estat "positius". 

A les xarxes socials Bombers han valorat positivament la feina feta durant la nit. "Hem treballat amb eines manuals i foc tècnic", han precisat. Ara, amb la sortida del sol, podran comptar amb reforç aeri per combatre el foc. 

TUIT bombers conca de Barberà

Malgrat les bones notícies sobre el control de l'incendi en les darreres hores, les flames ja han engolit més de 1.600 hectàrees. 

Confinats Sant Martí de Tous i Santa Maria de Miralles

Els municipis de Sant Martí de Tous i Santa Maria de Miralles han passat la nit confinats degut a l'avenç de l'incendi. Les dues localitats estaven amenaçades per l'avançament del foc pel flanc esquerre. 

bomberos municipios confinados incendio santa coloma queralt tarragona

Un treballador dels serveis d'emergència en un dels municipis confinats pel foc a la Conca de Barberà i l'Anoia / Europa Press

Dissabte ja es van confinar les poblacions Bellprat i del poble de Sant Gallard, al municipi de les Piles (Conca de Barberà).

🔴🔥 EN DIRECTE: Última hora i seguiment en directe de l'incendi de la Conca de Barberà i l'Anoia

Descartades causes naturals 

L'inspector en cap dels Agents Rurals, Josep Antoni Mur, ha descartat que l'incendi que des de dissabte crema entre la Conca de Barberà i l'Anoia sigui fruit d'un fenomen natural com un llamp. L'inspector ha assegurat que "totes les hipòtesis estan obertes". 

Per altra banda, l'alcalde de Santa Coloma de Queralt, Ramon Mullerat, ha avançat que per ara no s'ha trobat cap burilla que pogués desencadenar el foc. L'alcalde ha remarcat que la zona on va començar el foc "està molt deteriorada pels mitjans d'extinció, bàsicament per l'aigua a pressió".

Col·laboració ciutadana 

L'incendi de Santa Coloma de Queralt s'han expandit per zones forestals i agrícoles, de manera que des dels cossos d'emergència s'ha fet una crida als pagesos perquè llauressin "tot el que puguin", segons va declarar el cap de l'operatiu de Bombers, David Borell, el diumenge. 

Dit i fet, molts pagesos de les contrades s'han enfilat als tractors i han col·laborat activament en el control de l'incendi llaurant els seus camps i, en algunes ocasions, renunciant a part de la collita. 

 

Imatge principal: Columna de fum al cap de l'incendi de la Conca de Barberà i l'Anoia / ACN