L.O. s'enfronta a onze anys de presó per intentar matar un veí de 55 anys a qui va disparar almenys dues vegades amb una pistola en un petit poble del consell asturià de Somiedo. La víctima anava a la recerca d'una vaca que s'havia escapat del seu terreny quan es va trobar amb l'acusat i van començar a discutir. L'enfrontament va anar pujant de to fins que l'imputat va treure l'arma amb la intenció d'assassinar el ramader.

El cas ha arribat aquesta setmana a la secció segona de l'Audiència Provincial d'Astúries i L.O. s'ha assegut al banc dels acusats per un delicte d'assassinat en grau de temptativa amb l'atenuant de reparació del dany. La fiscalia també li imputa un delicte de tinença il·lícita d'arma, pel qual demana dos anys de presó.

Recerca

Els fets van tenir lloc el 30 de setembre del 2017, quan un ramader circulava per la carretera AS-227 a la recerca d'una vaca que s'havia escapat del seu terreny. L'home va localitzar l'animal a la petita localitat de Gúa i es va aturar per emportar-se'l de nou a casa. L.O. -un veí que viu als voltants- va aparèixer en aquell moment i els dos van començar a discutir per problemes amb el bestiar.

L'enfrontament va començar a pujar de to i en un moment donat, l'acusat va treure una pistola i va començar a apuntar a la víctima, que havia sortit del seu vehicle i que es trobava tan sols a cinc o sis metres. Amb la intenció de matar-lo, l'imputat va disparar un parell de vegades i va aconseguir ferir el ramader a la mà dreta, per la qual va començar a perdre molta sang. Després dels trets, L.O. es va adreçar a l'home i li va dir que un dia o un altre acabaria per matar-lo i va decidir abandonar el lloc, mentre la víctima tornava al cotxe per curar-se.

Sense rastre

La Guàrdia Civil va registrar el domicili de l'acusat el 2 d'octubre del 2017, però no va trobar cap rastre de la pistola que va utilitzar l'home per disparar el ramader, la marca de la qual, model i origen es desconeixen encara. En l'entrada de la policia, els agents van comissar un fusell petit i dues capses de projectils i quatre de munició. L.O. manca de qualsevol tipus de permís per a la tinença o l'ús d'armes de foc.

El fiscal demana per a l'acusat una condemna d'onze anys de presó per un delicte d'assassinat en grau de temptativa i dos anys per un de tinença il·lícita d'arma. A més, l'imputat haurà d'indemnitzar la víctima amb uns 19.000 euros per les seqüeles i els danys -la fractura d'un dels ossos de la mà- produïts, dels quals L.O. ja ha lliurat 4.000 euros en concepte de reparació.