El Jutjat d’Instrucció número 7 de Múrcia ha condemnat a pagar una multa de 60 euros a un home que el passat mes de juliol va robar 12 pastilles de caldo.

La sentència, que per a alguns ha estat potser una mica exagerada, senyala que l’acusat va cometre un delicte lleu de furt que va quedar en grau de temptativa perquè el van enganxar amb les mans a la massa (o a les pastilles de caldo, en aquest cas).

I és que el lladre va ser enxampat pel vigilant del supermercat, ubicat a l’avinguda Primero de Mayo de Múrcia, i no el va deixar abandonar l’establiment.

El preu de 12 pastilles de caldo pot oscil·lar entorn els dos euros

La sentència el condemna a pagar el preu del producte perquè quan el van recuperar ja no estava en condicions de tornar-la a posar a la venda; però a més a més, el jutge va considerar que el fet que l’acusat no es presentés a la vista oral, va anar en contra seva.

Hem fet els nostres càlculs i tenint en compte que 12 pastilles de caldo, depenent de la marca, poden costar prop d’uns dos euros, fins a 60, que és l’import de la multa, hi ha 58 euros de diferència. Potser és un pèl abusiva?

El cert és que al pobre home les 12 pastilles li han sortit cares, i a més, ni les va poder tastar.