La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha sol·licitat al jutge Alejandro Abascal que recopili informació de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l’Estat en relació a l’incident durant el sorteig de Nadal i la ‘famosa bola fantasma’

Les imatges de la bola misteriosa 

La polèmica es va destapar el passat 22 de desembre, el dia del sorteig del Gordo quan a través de les xarxes socials es van difondre unes imatges en què es veia com l’encarregat de posar en funcionament un dels bombos, hi introduïa una bola que tenia amagada en una mà.

Primera denúncia

Les imatges que van poder veure milers de persones no van quedar en un fet anecdòtic i la fiscalia ha decidit actuar després que l’Audiència Nacional rebés una desena de denúncies. La primera de totes va ser la de Paco Reina, tal i com ens en fèiem ressò a ElCaso.cat.

Un degoteig de denúncies

L’Audiència Nacional va traslladar aquella denúncia a la Fiscalia perquè informés sobre la procedència d’obrir o no diligències d’investigació. El constant degoteig de denúncies que s’han anat produint les últimes setmanes ha comportat la sol·licitud que s’investigui judicialment el cas.

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha instat al jutge Alejandro Abascal, del Jutjat Central d’Instrucció número 6 a què demani a la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l’Estat (SELAE) un informe en relació a l’incident que s’ha denunciat.

Gravació íntegra del sorteig del Gordo

Així mateix, també ha sol·licitat que la SELAE informi “si existeix un protocol per a aquests supòsits i si aquest protocol es va aplicar abans que comencés el sorteig de Nadal. Finalment també ha demanat que se li enviï la gravació íntegra del mateix.

El comunicat de la SELAE

La tarda del 22 de desembre, la SELAE ja va emetre un comunicat aclarint l’incident i on explicava que el protocol contempla la possibilitat que una de les boles que s’han d’introduir als bombos, reboti i caigui fora.

En aquest cas, tal i com detallava el comunicat, “l’operari responsable de la introducció de les boles ha de procedir a la seva introducció manual dins el bombo”.

Les explicacions, però, no van convèncer a tothom, que van parlar directament de "tongo", exigient la repetició del sorteig de Nadal.

Existeix alguna possibilitat que es torni a celebrar la rifa del Gordo? 

Les posibilitats són molt minses, per no dir que no n'hi ha. I és que al llarg de la història del Sorteig de Nadal, mai s'ha repetit; i parlem d'un sorteig amb més de dos segles de vida, que se celebra a Espanya des de l'any 1812, quan encara no es deia Loteria de Nadal, sinó "Pròspers Premis".