L'Audiència Provincial de Sevilla jutjarà aquest divendres a una parella acusada d'assassinar un nadó de 18 mesos al·legant que "no parava de plorar". La fiscalia sol·licita per a ells, la mare del nadó i la seva parella sentimental, un total de 28 anys de presó.

Els maltractaments es produïen des de 2015

Segons la fiscalia, des de l'any 2015, la mare, I.M.R.M., "de forma constant" sotmetia els seus dos fills a "tota mena d'insults i càstigs físics, sacsejant-los fins a tirar-los a terra o deixant-los a les fosques al passadís del bloc". Però la situació es va agreujar quan se'n van anar a viure amb la parella sentimental d'aquesta, E.T.R, que també tènia uns altres dos fills d'una altra relació anterior.

El relat del Ministeri Públic explica que els acusats insultaven, menyspreaven i amenaçaven els fills de la dona diàriament i els agredien pel simple fet de protestar o plorar. La parella ho feia davant dels altres dos fills de l'home.

E.T.R. va acabar assassinat el fill petit

El 23 d'abril de 2016, l'home es va emportar el nadó a l'habitació on tenia el bressol mentre la mare parlava per telèfon. "Com que el nen no parava de plorar", l'acusat el va agafar fort dels braços i el va sacsejar brutalment provocant que el nen xoqués amb el cap fins a tres vegades. Després el va deixar de nou al bressol.

La mare, que es trobava a l'habitació del costat, "va escoltar els cops i el plor desconsolat del nen". Tanmateix, el fiscal considera que "no va fer res per impedir l'agressió mortal ni posteriorment auxiliar el seu fill i es va desentendre sense importar-li que, a causa dels cops que havia escoltat, morís".

Les penes que sol·licita la Fiscalia

El Ministeri Públic reclama 25 anys de presó per un delicte d'assassinat i 3 anys de per un delicte de maltractament en l'àmbit familiar. A més, a la mare se li sol·licita la inhabilitació especial per a l'exercici de la pàtria potestat durant 6 anys i 9 mesos.