El jove acusat de maltractar i matar el seu nadó de sis mesos a Sevilla ha assegurat que el petit "es va ennuegar amb un biberó". B. S. R. G. ha defensat davant d'un jurat popular que ell tractava al seu fill "amb amor i amb afecte" i que la seva mort el 12 de juny del 2017 va ser un accident. Per la seva part, la mare del menor ha assenyalat que mai no va veure conductes agressives de la que llavors era la seva parella contra el seu fill i ha denunciat l'hospital on va néixer i va ser ingressat el nadó per "ocultar" que aquest patia hidrocefàlia benigna del lactant

Un jurat popular està jutjant des d'aquest dimarts a l'Audiència Provincial de Sevilla a B. S. R. G., per a qui la Fiscalia demana presó permanent revisable, i a la mare, R. F. G., per a qui sol·licita un any i sis mesos per un delicte de maltractament en comissió per omissió i un altre d'abandonament de família.

Prematur

En la seva declaració davant del tribunal, l'acusat ha decidit no contestar a la fiscal i, a preguntes del seu advocat, ha lamentat que "ningú" dels serveis socials "no es va personar a la casa" on vivia d'okupa amb la seva parella, malgrat que el nadó va néixer prematur i amb molts problemes de salut. Pel que fa als fets, ocorreguts el 12 de juny del 2017, B. S. R. G. ha recordat que el nadó "es va ennuegar amb el primer biberó" i que "en fer-li el boca a boca" va veure que "li sortia la llet pel nas i la boca". També ha negat que colpegés el seu fill, a qui va portar "corrents" a l'hospital després que una amiga que vivia amb ells aparegués "per sorpresa" i baixés el nadó per les escales mentre ell es vestia.

La mare, per la seva part, ha destacat que aquesta amiga "va deixar de ser-ho" després de l'incident perquè "deia moltes estupideses" i en una ocasió, amb la seva advocada present, li va comentar "i si es pensen que ho he fet jo?", en al·lusió a una possible caiguda mentre anava amb el nounat per les escales. R. F. G., que estava a casa de la seva germana quan va succeir tot, també ha afirmat que l'home que era aleshores la seva parella no era agressiu cap al fill i també ha denunciat a l'hospital on va néixer i va ser ingressat, el Virgen Macarena, perquè "va ocultar" que patia hidrocefàlia benigna del lactant i perquè un metge "li va causar (al nadó) una perforació intestinal".

Problemàtics

En aquesta primera sessió del judici ha comparegut com a testimoni el cap d'Homicidis a Sevilla, que ha assenyalat que la mare, en ser informada a l'hospital que el nadó tenia un edema al cap, "li va dir al pare que això no ho tenia quan ella va sortir de casa". També ha assegurat que la parella "no feia cas als professionals de l'hospital i entrava en conflicte amb altres pares" de nounats prematurs en la unitat de Neonatologia i que els veïns del bloc "diuen que les baralles, les discussions i els cops eren constants".

Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, el nadó va patir un traumatisme cranioencefàlic sever que li va provocar una triple fractura cranial, motiu pel qual va ingressar en Urgències cap a les 15.40 hores del 12 de juny i va morir cinc dies després.