El Tribunal Suprem ha fet pública la sentència completa en la qual condemna per violació a 15 anys de presó els cinc membres de La Manada. Els cinc joves que van agredir sexualment una jove durant les festes de San Fermín de 2016 van ser detinguts el passat 21 de juny, quan es va conèixer la decisió de l'alt tribunal. Segons s'afirma en la sentència, els condemnats "van buscar expressament la situació, sense que la víctima tingués cap coneixement" del que anava a succeir i que el "silenci" de l'afectada "només es pot interpretar com una negativa".

El "silenci" de l'afectada "només es pot interpretar com una negativa

Els magistrats retreuen en la sentència als processats que posessin en "actitud jactanciosa" i celebressin com "un triomf" a què volien "donar projecció" al que en realitat va ser una "violació múltiple" en la qual "la víctima va patir" tot el temps. A més, el tribunal considera provat que els cinc joves "van buscar expressament la situació" des del moment mateix que van conèixer que la jove "estava sola i que no trobava els seus amics" i qualifiquen els fets ocorreguts durant la nit de San Fermín a Pamplona com "una violació múltiple, efectuada per cinc persones, en la qual tots participen com a autors".

La víctima, afegeixen, va ser objecte "almenys de 10 agressions sexuals", fet que implica una "intensificació de la intimidació que va patir la víctima amb efectiva disminució de capacitat de resposta, donant lloc tot això a un augment qualitatiu de la gravetat de la situació."

La decisió dels jutges va suposar la revocació de la sentència que condemnava als integrants de La Manada a nou anys de presó per un delicte d'abús sexual que havia imposat l'Audiència Provincial i que havia estat ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN). El veredicte admetia així els recursos de la Fiscalia, la víctima i les acusacions populars que exerceixen l'Ajuntament de Pamplona i el govern de Navarra i elevava la pena per a José Ángel Prenda, Antonio Manuel Guerrero, Jesús Escudero, Ángel Pozas i Alfonso Jesús Cabezuel.