El jutge que investiga la violació múltiple de Sabadell, de la coneguda com la Manada de Sabadell, ha ordenat la posada en llibertat d’un dels acusats que estaven en presó provisional. Segons la interlocutòria que ha difós el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, no s’han trobat rastres biològics a les peces de roba i del mobiliari que els Mossos d’Esquadra van intervenir i analitzar de l’espai on, presumptament, es va cometre la violació. La defensa del jove, de nacionalitat marroquina, va presentar un recurs per la presó i el jutge l’ha acceptat.

Ara mateix en presó, de les vuit persones que es van detenir, només n’hi ha una. Els altres van quedar en llibertat i han anat compareixent davant del jutge que porta el cas i un darrer, Khalid Oukhlifa, està en cerca i captura pels Mossos. L’home, també de nacionalitat marroquina, no es va presentar als jutjats quan va ser requerit i el magistrat en va ordenar la seva detenció. S’espera que quan se l’enxampi sigui ingressat a presó. Segons va publicar ElCaso.cat, l’home ja no es troba en territori espanyol i va fugir cap a l’estranger.

La falta de proves deixen en llibertat l'home

La defensa d'aquest membre de la Manada de Sabadell que ha quedat en llibertat ha aportat converses del jove amb la seva parella i imatges que demostrarien que no va ser al lloc dels fets, uns indicis que el jutge té en compte, tot i que dona més importància a la impossibilitat de trobar restes biològiques de l'home en el material que va confiscar la policia del lloc dels fets.

Insisteix també el magistrat que ha acceptat la posada en llibertat d'aquest acusat que no s'han trobat rastres seus en la inspecció que es va fer a la víctima, la noia de 18 anys que suposadament va ser violada per alguns dels membres d'aquest grup d'amics.

Sí que s'han trobat empremtes dactilars de l'acusat al lloc dels fets, però el jutge creu que aquest sol fet no implica que participés en l'agressió sexual ni que fos a l'edifici durant l'agressió.

La violació, a inici de febrer

Els fets van passar el passat 2 de febrer. La noia de 18 anys va ser violada pel grup de joves en una nau abandonada on vivien al barri de Can Feu del municipi. Segons el testimoni de la jove, una vintena d'amics es va reunir sobre les onze de la nit del dissabte 2 de febrer a la plaça de Gas de Sabadell. Dins el grup hi havia dos dels testimonis que eren presents quan es va produir la violació i que no van actuar per impedir-la. Després d'anar a diversos locals de la zona, un home que la víctima havia conegut en un dels bars la va assaltar, la va besar i li va fer tocaments pel tot el cos, arribant a masturbar-la. 

L'agressor la va conduir a la nau abandonada, on fins a tres homes la van agredir sexualment mentre ella plorava amb molt "angoixa" per la situació. "Tenia por de que li pogués passar alguna cosa pitjor del que ja estava succeint si es resistia", recull la interlocutòria del jutge. L'últim dels violadors va emportar-se la noia fora de l'espai i després de caminar durant una estona, la víctima va aconseguir fugir en veure un cotxe que sortia d'un pàrquing.