José Ángel Prenda, Ángel Boza i Antonio Manuel Guerrero hauran de pagar una multa de 270 euros cada un per robar diverses ulleres de sol d'una òptica de la capital guipuscoana. El jutjat número 3 del Penal de Sant Sebastià ha condemnat els tres membres de La Manada que van ser jutjats el passat dia 10 en considerar provat que són els autors d'un "delicte lleu de furt" i els insta a indemnitzar amb la quantitat de 125,19 euros la propietària de l'establiment en concepte de responsabilitat civil.

Indemnització

La sentència condemna José Ángel Prenda, Ángel Boza i Antonio Manuel Guerrero com a autors d'un delicte lleu de furt a la pena de multa de 45 dies amb una quota diària de 6 euros (que ascendeix a 270 euros), amb responsabilitat personal subsidiària en cas d'impagament.

En concepte de responsabilitats civils, la resolució judicial demana que es lliuri a la propietària de l'òptica les ulleres marca RayBan model 3509 que es troben en dipòsit i, en el cas que les mateixes "es trobessin fetes malbé o no fossin aptes per a la venda", els condemnats hauran d'indemnitzar-la conjuntament i solidàriament amb l'import de 82,20 euros. Els tres membres de La Manada hauran d'abonar, a més, la quantitat de 125,19 euros a la propietària de l'òptica també com a responsabilitat civil. Així mateix, els condemnats hauran de pagar les costes processals. Contra aquesta sentència es pot interposar recurs d'apel·lació davant de l'Audiència Provincial de Gipuzkoa en el termini de 10 dies hàbils.

Videoconferència

El judici als tres membres de La Manada José Ángel Prenda, Ángel Boza i l'exguàrdia civil Antonio Manuel Guerrero per robar ulleres de sol en una òptica de Sant Sebastià dies abans de l'agressió sexual a una dona a les festes de San Fermín de 2016, fet pel qual compleixen una condemna de 15 anys de presó a presons d'Andalusia, es va celebrar el passat dia 10 a la capital guipuscoana.

En la vista, en la qual van declarar per videoconferència, l'advocat dels acusats, Agustín Martínez, va intentar, sense èxit, arribar a un acord amb la Fiscalia, que demanava nou mesos de presó per a Prenda i Boza i sis per a Guerrero, per atenuant de reparació del dany causat, ja que va tornar unes de les ulleres robades el 5 de juliol de 2016 a l'òptica Opticalia Centro, al carrer Hernani de la capital guipuscoana.