La 'manada de Manresa', set homes d'entre 19 i 39 anys acusats d'abusar sexualment d'una noia de 14 anys l'octubre del 2016, passen, des d'avui, pel jutjat.

Els sis homes acusats d'haver violat la noia i el setè, que no hauria intervingut però sí que hauria presenciat els fets, han negat aquest dimarts davant del jutge que mantinguessin relacions amb ella i alguns, fins i tot, que la coneguessin.

Segons l'escrit de la fiscalia, la menor estava beguda i drogada en una festa que se celebrava en una fàbrica abandonada quan un dels acusats se la va endur a una caseta i la va violar. Després, l'home n'hauria sortit i hauria anat a buscar la resta d'acusats, convidant-los a fer el mateix "quinze minuts cadascú".

Tots, menys un, la van penetrar, i encara dos d'ells en van abusar de nou quan la resta ja ho havien fet. Un setè home no hauria abusat de la noia, però sí que es va quedar a la porta mirant l'escena i masturbant-se.

"Se m'havia insinuat i jo sempre l'havia rebutjat"

El principal acusat, B.A.M.C., a qui demanen la major pena, és qui, segons la fiscalia i l'acusació, hauria estat el primer a penetrar la menor i "convidar" la resta a fer el mateix. L'home, però, ha assegurat que la menor "se li havia insinuat" en diverses ocasions i "sempre l'havia rebutjat".

Aquest mateix acusat sí que ha reconegut que coneixia la víctima perquè era la parella d'un amic, però ha negat que hi mantingués relacions. També ha dit que la noia havia begut però que "estava bé", i ha explicat que va sentir com una amiga de la víctima deia que l'estaven violant.

Això últim és semblant al què ha declarat un altre dels acusats, Y.J.C., que ha dit que una amiga de la noia va demanar-li ajuda perquè a la menor li passava alguna cosa. Quan es va apropar al lloc on era, però, diu que la va veure bé i va marxar, tot i sentir com dos amics de la víctima deien, suposadament, "ja me l'he tirat".

Per la seva banda, l'acusat que ha estat més temps en presó preventiva, 20 mesos, D.D.R.L., i de qui es van trobar restes de fluids a la roba de la víctima, ha assegurat que això s'ha de tractar d'un error. "Es devia asseure a prop o alguna cosa, no ho entenc", ha assegurat abans d'insistir que no va mantenir relacions amb la menor.

A més, tots els acusats han negat que, com es recull en l'escrit de la fiscalia, M.A.T.R. exhibís una pistola de fogueig i amenacés a tots els presents a la festa amb què, si parlaven, "tindrien problemes". També han coincidit a dir que hi havia molt poca llum i que, per tant, amb prou feines podien veure la persona que tenien al costat.

La fiscalia els imputa abús sexual, i l'acusació, agressió

Aquest dimecres es preveu que declari la víctima i, també, els amics que l'acompanyaven aquell dia. La jove, però, ho farà a porta tancada, perquè encara ara és menor d'edat.

Mentre l'acusació particular acusa els processats d'agressió sexual i demana una pena per a ells d'entre 20 i 25 anys de presó, la fiscalia demana una pena d'entre 10 i 12 anys per a sis dels set acusats per un delicte d'abús sexual. Tot i això, depenent del testimoni de la jove, el ministeri públic decidirà si eleva la qualificació a la d'agressió.