La M. vivia amb el seu fill petit en un bloc de pisos de Mollet del Vallès (Vallès Oriental). La nit del 24 de març de 2013, aquesta jove es trobava sola a l'habitatge del número 68 del carrer dels Ferrocarrils, ja que el menor estava passant uns dies amb el seu pare. Cap a la una de la matinada, la dona es va despertar de sobte en sentir un soroll a la seva habitació. Quan va obrir els ulls i va encendre el llum es va trobar amb un home apuntant-la amb una pistola. L'intrús no parava de preguntar-li a la inquilina pel nom d'una persona de la qual mai n'havia sentit a parlar. Mentre el seu company aprofitava per escorcollar tot el domicili, el lladre es va ficar al seu llit.

Partida

Mohamed A. va ser condemnat a quatre anys i tres mesos de presó per un delicte de robatori amb intimidació a casa habitada i a tres anys per un d'agressió sexual. Aquest home de nacionalitat marroquina i veí de Santa Perpètua de Mogoda va ser identificat per la que havia estat la seva parella i amb la qual havia tingut nombrosos episodis de violència domèstica. El testimoni de l'antiga nòvia del lladre va ser clau per poder descobrir la identitat i localitzar Imad G. -l'altre individu que també va entrar a casa de la M. aquella matinada- i que s'ha presentat aquesta setmana davant del jutge de la secció 2 de l'Audiència de Barcelona. Segons fonts judicials, els dos acusats van entrar al pis alertats per una delació, que ubicava una partida de droga en aquest habitatge.

Pany i documents

Els fets van tenir lloc cap a la 1 de la matinada del 24 de març de 2013. Els lladres en van entrar en un dels pisos del número 68 del carrer dels Ferrocarrils de Mollet del Vallès trencant el pany de la porta d'un cop. Una vegada dins, en Mohamed va anar fins a l'habitació de la M. i la va apuntar amb una pistola platejada mentre li preguntava pel nom d'una persona que la dona desconeixia. Sense deixar d'amenaçar-la amb l'arma, l'home va pujar al llit on era la víctima i va començar a besar-la a la boca i a realitzar-li tocaments per tot el cos.

L'Imad va aprofitar que el seu company estava amb la inquilina per registrar el pis. L'acusat va buscar en diversos punts de l'habitatge i es va apoderar d'un ordinador portàtil, d'un mòbil i d'una carpeta amb documentació personal de la dona, on hi havia 400 euros en efectiu. El robatori va durar tot just vint minuts. Abans d'abandonar el domicili, en Mohamed li va dir a la M. a punta de pistola que no truqués a la policia ni avisés els seus veïns. Quan la víctima va comprovar que no hi havia ningú al domicili, va agafar una bossa amb l'indispensable i se'n va anar corrent a casa d'un amic, des d'on va avisar la policia.

Segon intent

La jove va tornar a casa seva acompanyada de diverses patrulles poc abans de les quatre de la matinada. En arribar al pis, la M. se'l va trobar completament regirat. Els lladres havien aprofitat que ella no era a l'habitatge per tornar a entrar i emportar-se diverses peces de roba, bosses, sabates, un calefactor i fins i tot menjar. "Van tornar perquè continuaven buscant alguna cosa que no van trobar la primera vegada", ha explicat la denunciant davant del jutge. Segons apunten fonts judicials, els acusats havien rebut una delació que els alertava de la presència de droga al pis de la víctima.

En la seva declaració, l'Imad ha negat els fets i ha assegurat que ell no era el soci d'en Mohamed en el robatori. Tanmateix, l'home sí que ha assegurat que prenia uns cinc o sis porros d'haixix al dia i que també consumia mig gram de cocaïna habitualment. L'advocada de l'imputat ha demanat de considerar que la síndrome d'abstinència entre les dosis de droga que prenia el jove podria alterar les seves capacitats amb l'objectiu d'aconseguir més quantitat de la substància estupefaent.

Recerca

La fiscalia demana per a l'Imad una pena de cinc anys de presó pel delicte de robatori amb intimidació a casa habitada, que podrien veure's reduïts a quatre anys i tres mesos com en el cas del seu soci. Aquest incident ha hagut de resoldre's en dos judicis pel fet que el lladre pendent de sentència només va poder ser identificat al cap d'un temps de la detenció d'en Mohamed i gràcies a la col·laboració de l'exparella del condemnat, que li va facilitar a la policia el nom, cognom i una fotografia de l'Imad.