Un home que va intentar segrestar un nen de tres anys a Màlaga ha estat condemnat a dos anys de presó per l'Audiència Provincial. Els fets van passar durant la rua de Carnaval de la ciutat, l'any 2016.

L'home anava disfressat d'agent de l'FBI

L'acusat, de 50 anys i veí de Màlaga, ha admès que la seva intenció era emportar-se el petit, encara que, finalment, no va poder fer-ho perquè la mare del menor es va adonar del que estava passant. L'home ja tenia altres antecedents, per la qual cosa haurà de complir la pena de presó.

Segons ha avançat el diari Sud, el condemnat anava disfressat amb una samarreta de l'FBI i portava unes manilles de joguina. Amb aquesta disfressa es va colar a la desfilada de comparses on es trobava el nen amb la seva família. L'home el va agafar de la mà, el va pujar fins a la seva espatlla i va intentar apartar-lo de la multitud. Tanmateix, alguns dels presents van veure el que estava passant i van alertar la mare, que el va atrapar i li va arrabassar al menor.

Després d'això, diversos membres de la comparsa van increpar l'home, van alertar els vigilants de seguretat i el van fer fora d'allà. Per defensar-se, el segrestador va anar a buscar uns policies que es trobaven a la zona i els va dir que els membres de la comparsa l'havien agredit. Malgrat això, va ser ell qui va acabar detingut.

Un vídeo desmenteix la versió de l'acusat

Els pares van denunciar els fets i l'home es trobava a presó provisional a espera del judici. Però la família va descobrir l'existència d'un vídeo que havia gravat la tia del nen en què es veia què havia passat i el van presentar com a prova.

Amb les imatges, la versió amb què es defensava l'home va quedar totalment en evidència. Ell havia explicat que havia vist el nen perdut en la multitud i el va agafar per intentar ajudar-lo, però el vídeo demostra que clarament això no va ser així.

L'home passarà ingressarà a presó

Una vegada al judici vistes les evidències, l'home ha confessat, per la qual cosa la Sala Tercera de l'Audiència Provincial de Màlaga l'ha condemnat a dos anys i un dia de presó per un delicte de detenció il·legal en grau de temptativa. A més, haurà de pagar 5.000 euros d'indemnització. Tanmateix, la sentència no especifica amb quines motivacions es va emportar el nen.