X. va morir arruïnat el 19 d'octubre de 2016. La seva germana i nebot es van encarregar de buidar els seus comptes i d'apropiar-se de dos cotxes just abans de la seva mort per evitar que el fill rebés una herència taxada en uns 15.000 euros. El cas arriba a judici aquest divendres i els dos acusats s'enfronten juntament amb un altre familiar a una pena de fins a sis anys de presó pels delictes d'estafa, furt i falsedat de document oficial.

Número secret

Els fets van tenir lloc just uns dies abans de la mort. Els tres membres de la família van conspirar per buidar els comptes de X., aprofitant-se que aquest estava greument malalt. La seva germana i el seu nebot van aconseguir la targeta de crèdit i el número secret del desaparegut i van extreure els diners en diferents dates, segons recull l'escrit del fiscal.

En total, els acusats es van apropiar d'uns 13.000 euros. Primer van treure amb la targeta 11.000 euros, deixant el compte amb un saldo inferior a deu euros, i van esperar que X. cobrés la pensió corresponent al mes d'octubre. Una vegada rebuda la quantitat, els familiars van retirar en efectiu uns altres 2.000 euros.

Robatori de cotxes

A més, en algun moment anterior a la mort del seu oncle, el nebot de X. i l'altre familiar acusat es van apropiar de dos cotxes de la seva propietat. El 19 d'octubre de 2016, després de conèixer la mort, els dos imputats van canviar la titularitat dels dos vehicles i els van posar a nom de la germana del desaparegut, utilitzant una firma falsa de X. que va ser estampada per una tercera persona que no participa del procediment judicial.

La fiscalia considera que les operacions realitzades pels acusats tenien la finalitat de frustrar els drets successoris de l'hereu principal, el fill del mort. Per aquesta raó, el Ministeri Públic demana que es condemni la germana de X. a tres anys de presó per un delicte continuat d'estafa.

Furt i falsedat

Pel que fa als altres dos imputats, el fiscal demanda una pena de sis anys i sis mesos pels delictes d'estafa, furt i falsedat en document oficial. A més, els tres familiars hauran d'indemnitzar amb 11.000 euros el fill del mort i tornar els dos cotxes en perfecte estat.