Antonio F.A. estava obsessionat amb la propietària del seu pis. Els dos es coneixien des de feia temps i la dona de 60 anys i nacionalitat colombiana li havia ofert a aquest home de 69 anys una habitació al pis que tenia en llogat al número 76 del carrer de Germán Pérez Carrasco, al districte madrileny de Ciutat Lineal. Feia un any que ambdós residien a l'habitatge quan un tercer inquilí va entrar a viure al domicili. El nou company de pis compartia habitació amb l'arrendatària, motiu pel qual es van produir fortes discussions amb el seu vell amic. La tensió va arribar a tal punt que la propietària es va veure obligada a demanar-li a l'Antonio que se n'anés de la casa i li va donar de marge fins a finals del mes setembre. L'1 d'octubre, la dona apareixia a l'habitatge amb nombroses punyalades per tot el cos.

L'amic de la víctima s'ha assegut aquest dilluns al banc dels acusats de la secció número 30 de l'Audiència Provincial de Madrid acusat de l'assassinat de la seva propietària, a qui va apunyalar diverses vegades amb un ganivet i va colpejar amb un plat de porcellana una vegada ja estava greument ferida al terra del pis. La fiscalia demana per a l'home una pena de 25 anys de presó i reclama una indemnització de 120.000 euros per a cadascun dels dos fills que tenia la dona.

Rebuig

Els fets van tenir lloc l'1 d'octubre del 2017. L'Antonio portava vivint a la casa des de feia al voltant d'un any i fins aquell mes de setembre havia mantingut una gran amistat amb la seva arrendatària, malgrat que la víctima havia rebutjat tots els intents de l'home de començar una relació sentimental. Amb el pas dels mesos, l'acusat es va tornar més controlador i possessiu amb la dona fins que la tensió va esclatar el setembre de 2017. Un nou inquilí entrava a viure al pis i anava a compartir habitació amb propietària. Segons recull l'escrit del fiscal i també va manifestar l'imputat en ser detingut per la policia, ell va començar a sentir gelosia del nou company d'habitatge, fet que va provocar nombroses discussions amb la arrendatària.

Ultimàtum

El clima de tensió va arribar al punt de fer que la convivència al pis fos impossible. Davant d'aquesta situació, la dona va optar per demanar-li a l'Antonio que abandonés l'habitatge en acabar el mes de setembre. Cap a les nou del matí del primer dia d'octubre, l'arrendatària va anar a l'habitació de l'acusat per demanar-li que se n'anés del pis. Segons la fiscalia, l'home -que s'havia apoderat d'un ganivet de 17 centímetres de fulla- es va abalançar de sobte sobre la propietària i va començar a assestar-li diverses punyalades per tot el cos. La víctima va intentar sense èxit repel·lir els atacs amb les mans i va acabar caient a terra, on l'imputat va seguir apunyalant-la, provocant-li una ferida molt profunda a l'abdomen que li va fer perdre molta sang.

En aquell moment va aparèixer a l'habitació alertat pels crits un altre dels inquilins de l'habitatge. El company de pis va aconseguir arrabassar-li a l'acusat el ganivet i es va emportar l'arma a una altra de les estances de la casa. Poc després es va produir el segon i definitiu atac. L'Antonio va aprofitar que la dona continuava estirada de cara al terra per agafar un plat de porcellana i la va colpejar amb l'objecte a la part posterior del coll i al dors. Quan van arribar els efectius d'emergències al pis, la propietària jeia al terra de l'habitació de l'imputat. La víctima presentava diverses punyalades tant a la zona del cap com al tronc i als braços, senyal que s'havia intentat defensar. Els efectius van intentar reanimar-la durant 45 minuts, sense èxit.

Gelosia

L'Antonio no va fugir després de l'agressió i va ser adetingut per la policia al mateix pis. Segons recull l'ABC, quan els agents el van emmanillar l'home va assegurar als efectius que ell sentia "gelosia" i que feia "molt" que la coneixia. L'amic de la propietària es troba en presó preventiva des de l'1 d'octubre de 2017 i ara s'enfronta a una pena de 25 anys de presó per un delicte d'assassinat. A més, el fiscal considera que ha d'indemnitzar amb 120.000 euros cadascun dels dos fills que tenia la víctima.