Tres famílies han aconseguit portar davant del jutge l'home de quaranta anys que es va masturbar davant de quatre nenes a un parc de Gijón (Astúries) a mitjans del 2017. El pedòfil s'asseu aquesta setmana al banc dels acusats per un delicte d'exhibicionisme i el fiscal demana un any de presó, a més d'una ordre d'allunyament de les víctimes i de l'espai en el qual es va produir l'incident.

Dues escoles

Els fets van tenir lloc el 6 de maig del 2017 en una zona verda coneguda com a El Parquecito, al barri de Gijón d'El Coto. Aquest espai entre els carrers Leopoldo Alas i Lope de Vega acostuma a estar freqüentat per nens a causa de la seva proximitat amb el Col·legi Públic Ramón de Campoamor i l'Institut d'Educació Secundària Calderón de la Barca.

Poc abans de les sis de la tarda, quatre nenes que jugaven al parc es van adonar que hi havia un home en una zona coberta formada per unes columnes que les mirava fixament. Segons el fiscal, l'acusat va mostrar els genitals a les menors i va començar a masturbar-se davant seu.

Deu dies

Les nenes van explicar el succeït als seus pares i les famílies afectades van decidir denunciar els fets a comissaria. Segons informa El Comercio, l'home va ser identificat i detingut pels agents de la Unitat de Família i Dona (UFAM) al cap de deu dies. L'arrestat -un veí de Gijón de quaranta anys- tenia antecedents per un delicte similar ocorregut el 2011, quan li va mostrar els genitals a una nena de deu anys en una avinguda de la mateixa ciutat asturiana.

Allunyament

Després de quedar en llibertat amb càrrecs, l'imputat s'enfronta uns tretze mesos després a una condemna d'un any de presó. A més, l'home no podrà apropar-se a menys de 500 metres de cap de les tres menors que han portat el cas fins al tribunal del Jutjat Penal número 1 de Gijón ni tampoc podrà tornar al parc on es van produir els fets. En concepte d'indemnització, l'acusat haurà de pagar 200 euros a cada família pels danys morals.