Una veïna de 78 anys de la parròquia asturiana de Pola de Siero va ser assaltada violentament quan entrava al portal de casa seva el febrer del 2017. El lladre -un home de 40 anys i nacionalitat romanesa- va aprofitar el moment en què l'anciana recollia el correu de la bústia per abalançar-se sobre ella i la va escanyar fins que la dona va perdre el coneixement. Amb la víctima inconscient, l'assaltant es va apropiar de dos braçalets d'or i de la cartera de la inquilina, on portava 50 euros.

El cas arriba aquest dimarts al Jutjat Penal número 1 d'Oviedo i la fiscalia demana per a l'acusat una pena de cinc anys de presó per un delicte de robatori amb violència en concurs amb un altre lleu de lesions amb l'agreujant de traïdoria. A més, el Ministeri Públic demanda el pagament d'una indemnització a la víctima de 2.200 euros i una multa de 900 euros.

Distracció

Els fets van tenir lloc el 25 de febrer de 2017. Cap a les deu de la nit, una veïna de 78 anys de la parròquia de Pola de Siero tornava al seu domicili quan va ser interceptada al portal de casa seva per un lladre. L'home va entrar amb ella a l'interior de l'immoble i, una vegada dins, va aprofitar que la dona estava distreta recollint el correu de la bústia per abalançar-se sobre ella.

Durant el forcejament, l'acusat va posar les seves mans al coll de l'anciana i va estrènyer amb força fins que aquesta va perdre el coneixement i es va mossegar la llengua. Amb la víctima fora de combat, l'assaltant li va treure dos braçalets d'or que portava -valorats en més de 600 euros- i també li va robar la cartera, en la qual la dona tenia 50 euros en efectiu.

Seqüeles

El fiscal considera que els fets són constitutius d'un delicte de robatori amb violència en concurs amb un altre lleu de lesions amb l'agreujant de traïdoria i demana per a l'home romanès de 40 anys una pena de cinc anys de presó. L'acusat haurà també d'indemnitzar la víctima amb 2.200 euros per les lesions i seqüeles que va patir arran de l'incident - mossegada lingual per síncope, eritema al coll i ansietat- i haurà de pagar 900 euros en concepte de multa.